Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Paşii pe care îi face România pentru digitalizare | România Inteligentă

Paşii pe care îi face România pentru digitalizare | România Inteligentă

România este țara contrastelor. Deși ne lăudăm că suntem printre cei mai buni în lume la viteza mare de internet și la performanța specialiștilor IT, avem restanțe uriașe la digitalizarea școlilor și a administrației.

Paşii pe care îi face România pentru digitalizare | România Inteligentă
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Apr 2023   •   11:28

Cu toate că au fost alocate prin PNRR sute de milioane de euro doar pentru a rezolva această problemă. Avem, însă, și exemple bune în țară, cum ar fi judeţul Ilfov și platforma Smart de la Măgurele.

Cu ajutorul noii platforme, cetăţenii din Ilfov vor putea plăti mult mai uşor taxele, dar vor putea face rost şi de anumite documente, fără a fi nevoiţi să se mai deplaseze la ghişeu. Un exemplu ar fi cazierul judiciar, iar dezvoltarea sistemului şi instruirea personalului trebuie să continue.

Instruirea digitală începe din şcoală, rar elevii pot fi primii beneficiari ai tehnologiei. Vorbim aici de şcoala online, o provocare în pandemie.

Pasul următor ar trebui sa îi includă pe funcţionarii publici pentru ca aceştia să îşi poată dezvolta nivelul de competenţe digitale.

×
Subiecte în articol: România Inteligentă
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close