Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN ShowBlitz Cum arată "locul secret" pe care îl are Gigi Becali în munți

Cum arată "locul secret" pe care îl are Gigi Becali în munți

George Becali avansează cu oraşul monahal pe care îl construieşte în judeţul Vâlcea. Construieşe mănăstiri, chilii pe 30 de hectare. Asta în timp ce, treptat, renunţă la numeroasele afaceri pe care le-a dezvoltat de-a lungul anilor.

Cum arată "locul secret" pe care îl are Gigi Becali în munți
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    21 Ian 2022   •   23:54

Treptat, George Becali face schimbări în viaţa lui. Recent, acesta şi.-a cedat celebrul palat din zona Pieţei Victoriei din Capitală.

"Palatul e la fete, l-am dat la fete. Eu grijă de multe nu mai vreau. Când e grijă de multe asta e vrăjmașul. Împrăștie mintea și când o împrăștie nu mai poți să o ții la Dumnezeu că o împrăștie el de colo-colo. Eu vreau la Hristos să am mintea", a declarat Gigi Becali.

Zis şi făcut. Becali pare să se mai ocupe doar de clubul de fotbal şi de imobiliare, restul afacerilor fiind cedate încet-încet. O mare parte din energie, însă, o dedică visului său, unul care devine realitate într-un sat din Vâlcea.

Planul lui Gigi Becali a prins contur încă din 2020, când a cumpărat 30 de hectare de teren în Comanca, judeţul Vâlcea. În februarie anul trecut a început construirea primei mănăstiri, cea de călugări, care e gata în prezent. De asemenea, sunt puse la punct 3 chilii. Dar afaceristul îşi doreşte ceva măreţ, pentru că proiectul prevede 100 de chili şi 5 mănăstiri în satul de lângă staţiunea Băile Olăneşti.

"O să fie un oraş monahal călugăresc. Pentru că într-o parte vor fi bărbaţi, călăgări, şi într-o altă mănăstire numai femei. La femei nu calcă bărbaţii, la bărbati nu calcă femei", a precizat acesta.

Pentru ca oraşul monahal să devină realitate, Becali s-a implicat şi în infrastructura din zonă.

"Am avut o discutie cu domnul Becali. S-a implica în amenajarea străzii, căilor de acces", a dezvăluit Sorin Vasilache, primarul Stațiunii Băile Olănești.

Deocamdată, acolo se află doar trei călugări, însă se pare că pe măsură ce contrucţiile avansează, acolo vor ajunge zeci de slujitori din România şi din străinătate pe modelul Muntelui Athos. Nu este clar dacă însuşi Becali se va muta acolo. Acesta a spus în mai multe apariţii publice că îşi doreşte să se retragă la mănăstire, dar, deocamdată, familia lui nici nu vrea să audă.

Pe larg, în materialul prezentat vineri seară la Showblitz:

×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close