Antena 3 CNN Externe Bulgaria confirmă al 14-lea deces din cauza gripei A H1N1

Bulgaria confirmă al 14-lea deces din cauza gripei A H1N1

Bulgaria confirmă al 14-lea deces din cauza gripei A H1N1
18 Noi 2009   •   09:57

Bilanţul morţilor din Bulgaria din cauza gripei A H1N1 a ajuns la 14 persoane, după ce un bărbat de 36 de ani a decedat în urma contractării virusului şi a făcut o dublă pneumonie, transmite Novinite.com.

Acesta este primul caz înregistrat în districtul Veliko Tărnovo. Bărbatul a murit într-un spital din Gorna Oriahoviţa, situat în nordul Bulgariei. Acesta s-a prezentat prea târziu la spital, după cinci zile în care s-a tratat singur.

În Ucraina numărul persoanelor care au murit din cauza gripei şi a afecţiunilor respiratorii ajunsese marţi la 315, potrivit unui comunicat al ministerului Sănătăţii.

Peste 1.300 de români sunt bolnavi de gripă nouă, potrivit celor mai noi cifre, iar numărul continuă să crească. Zi de zi, Institutul Cantacuzino emite confirmări cu noul virus în toată ţara. Cel mai important, însă, este să nu ne panicăm, spun autorităţile. Judeţele cel mai grav afectate de pandemie sunt Botoşani, Iaşi, Suceava şi Galaţi, unde mai mult de jumătate de îmbolnăviri sunt din rândul copiilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa AH1N1 gripa porcina
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close