Antena 3 CNN Externe China avertizează membrii summit-ului G7: "Zilele în care deciziile globale erau dictate de un grup mic de ţări au apus de mult"

China avertizează membrii summit-ului G7: "Zilele în care deciziile globale erau dictate de un grup mic de ţări au apus de mult"

China a avertizat liderii G7 că zilele în care grupurile „mici” de ţări decideau soarta lumii au apus de mult.

China avertizează membrii summit-ului G7: "Zilele în care deciziile globale erau dictate de un grup mic de ţări au apus de mult"
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    13 Iun 2021   •   20:00

Poziţia Chinei vine ca o reacţie la declaraţiile făcute de liderii G7 care au căută la Summit-ul din Marea Britanie să aibă o poziţie unificată împotriva Beijingului.

„Zilele în care deciziile globale erau dictate de un grup mic de ţări au apus de mult. Credem întotdeauna că ţările, mari sau mici, puternice sau slabe, sărace sau bogate, sunt egale şi că afacerile mondiale ar trebui tratate prin consultare cu toate ţările", a declarat un purtător de cuvânt al ambasadei chineze din Londra.

Reapariţia Chinei ca o putere globală de frunte este considerată a fi unul dintre cele mai semnificative evenimente geopolitice din vremurile recente, alături de căderea Uniunii Sovietice din 1991 care a pus capăt Războiului Rece.

Premierul canadian Justin Trudeau a condus sâmbătă o discuţie a G7 despre China şi a cerut liderilor să vină cu o abordare unificată a provocărilor ridicate de Republica Populară.

×
Subiecte în articol: China summit lideri decizii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close