Antena 3 CNN Externe Coloranţii din băuturile cola pot cauza apariţia cancerului

Coloranţii din băuturile cola pot cauza apariţia cancerului

Coloranţii din băuturile cola pot cauza apariţia cancerului
17 Feb 2011   •   17:19

Unii coloranţi alimentari ce sunt folosiţi pentru a oferi culoarea brun-roşcată (caramel) băuturilor cola pot cauza cancer şi ar trebui să fie interzişi, susţine un grup pentru protecţia consumatorilor din Statele Unite ale Americii.

Caramelul pur se face din zahăr topit, dar alte două versiuni aprobate pentru a colora produsele alimentare conţin amoniac şi produc compuşi care au generat variaţii de cancer în diverse studii asupra animalelor, a anunţat Centrul de Ştiinţă în Interesul Publicului, într-un comunicat.

Grupul a trimis o petiţie către Administraţia Alimentară şi de Medicaţie pentru a interzice caramelul care conţine amoniac, folosit îndeosebi de companiile care produc băuturi răcoritoare închise la culoare.

CSPI spune că reacţia chimică dintre zahăr şi amoniac poate forma carcinoame şi "cauzează apariţia a mii de cazuri de cancer în rândul americanilor".

Asociaţia Americană de Băuturi a respins acuzaţiile CSPI, susţinând că este doar o tactică de intimidare şi că nu există nicio dovadă că substanţele găsite în coloranţii caramel cauzează cancer la oameni.

×
Subiecte în articol: Coca Cola Pepsi cancer
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close