Antena 3 CNN Externe Diaspora Asasinii interlopului John Englezu s-au predat în Malta. Sunt trei români care spun că doar şi-au „apărat viața”

Asasinii interlopului John Englezu s-au predat în Malta. Sunt trei români care spun că doar şi-au „apărat viața”

Trei români, asasini ai interlopului din Constanţa, John Englezu, au fost arestaţi în Malta după ce singuri s-au predat şi şi-au recunoscut faptele.

Asasinii interlopului John Englezu s-au predat în Malta. Sunt trei români care spun că doar şi-au „apărat viața”
de Alexandra Dima    |    09 Dec 2022   •   10:55

Trei români au fost reținuți pentru crimă în Malta, după ce l-ar fi ucis pe interlopul John Rivas, zis Englezu, interlop constănţean care avea şi cetăţenie britanică.

Victima era cercetată în România pentru furtul a 100.000 de euro din locuința unui cuplu din Năvodari, pe care l-a și sechestrat. În fața anchetatorilor, suspecții au susținut că sunt nevinovați și că ei, de fapt, ar fi lovit ca să se apere de bărbatul trimis să-i asasineze.

Cercetat în România pentru furtul a 100.000 de euro din locuința unor oameni din Năvodari, pe care i-a bătut și sechestrat, Joseph Rivas se afla de mai multe luni în Malta. Bărbatul, cu cetățenie română și britanică, era cunoscut în lumea interlopă drept John Englezul. Într-o zonă frecventată de turiști din orașul Saint Julien, ar fi fost implicat într-o dispută cu trei români, iar situația ar fi degenerat.

„A avut loc o ceartă în Triq Ross între mai multe persoane. Cearta a escaladat și s-a folosit o armă ascuțită, probabil un cuțit”, a declarat Brandon Pisani, purtătorul de cuvânt al poliției din Malta.

John Englezus a murit la spital, câteva ore mai târziu.

Cei trei suspecți, doi dintre ei frați, au fugit după atac

„Ce este șocant practic este că crima a avut loc pe o stradă unde de obicei sunt foarte mulți oameni, care își fac cumpărăturile, nu e un loc ferit pe insulă”, a precizat Andrea Rossito, reporter TVM.

Cei trei suspecți, doi dintre ei frați, au reușit să fugă după atac. S-au filmat apoi în timp ce au mers să se predea și au susținut că, de fapt, ei ar fi fost victimele. În fața anchetatorilor, au declarat că Rivas ar fi fost plătit să îi ucidă de către o grupare care se ocupă cu prostituția în Malta.

„Omul acela care a venit să ne omoare pe noi, a murit el. Pentru că ei au început, asasinii plătiți. Suntem toți trei aici, ne ducem să ne predăm. Suntem în față la Poliție aici, la poliția malteză, am venit să ne predăm pentru că noi doar ne-am apărat să ne apărăm viața. A plătit să ne execute. Noi ne-am apărat viața”, au spus suspecții când se filmau în timp ce mergeau la poliție.

„Mortul, că acum e mort, nu-i cunoaște pe copiii aștia, nu i-a cunoscut, a fost plătit de un nepot de-al meu să se ducă să îi gonească de acolo că e teritoriul lui, Malta”, spune şi mama unuia dintre cei acuzați de crimă.

„Doi bărbați, de 35 și 32 de ani de naționalitate română, au fost ieri trimiși în judecată și acuzați de crimă. Aceștia au pledat nevinovați și sunt ținuți în arest”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Doi dintre bărbații acuzați că l-au ucis pe John Englezu în Malta fost deja trimiși în judecată pentru crimă, deși au susținut că sunt nevinovați. Al treilea român va fi dus la instanță zilele următoare. El încă se recuperează în spital, în Malta, potrivit ştiridiaspora.ro.

John Englezu, exponent al interlopilor din Constanța

În România, John Englezu făcea parte din lumea înterlopă din Constanța, unde a ajuns în 2008 după ce a fost implicat, în Londra, într-un caz de omor din culpă. La noi în țară a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că a bătut un bărbat până l-a lăsat infirm, iar ulterior a murit.

În 2015, John Englezu și patru complici mascați au intrat noaptea într-o casă din Năvodari. Înăuntru se aflau proprietarii locuinței, care au fost agresați și sechestrați. Hoții au știut exact unde erau economiile familiei și au reușit să fugă cu 100.000 de euro.

×
Subiecte în articol: John Englezu Malta
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close