Antena 3 CNN Externe Israel, trei atacuri teroriste într-o săptămână: civilii cu permis de port armă sunt îndemnați să se înarmeze

Israel, trei atacuri teroriste într-o săptămână: civilii cu permis de port armă sunt îndemnați să se înarmeze

”Oricine deține permis de port armă, acesta este momentul să se înarmeze", a spus prim-ministrul israelian Naftali Bennett. În ultima săptămână, au avut loc trei atacuri teroriste în statul evreu.

Israel, trei atacuri teroriste într-o săptămână: civilii cu permis de port armă sunt îndemnați să se înarmeze
Sursa foto: Twitter/ Axios
de Cerasela Stafie    |    30 Mar 2022   •   22:25

Toate sectoarele de securitate ale Israelului - Shin Bet, IDF, Poliția Israelului - și-au sporit semnificativ operațiunile de informații pentru a ajunge la teroriști înainte de a efectua atacuri, a anunțat prim-ministrul Naftali Bennett într-un mesaj difuzat miercuri seara.

”Din punctul meu de vedere, nu există nicio limită pentru resursele pe care le putem dedica acestui lucru”, a spus Bennett.

Poliția israeliană a trecut la formatul de urgență și va primi sprijin de la IDF (Israely Defence Force- armata israeliană). Separat, IDF și-a sporit prezența în Cisiordania înainte de Ramadan și pe măsură ce vin apelurile de a limita sau chiar închide intrarea palestinienilor în Israelul suveran.

Bennett a mai anunțat că toți soldații cu pregătire elementară de luptă își vor lua armele acasă cu ei în weekend. Pentru cetățeni, ”oricine are permis de port armă, acesta este momentul să se înarmeze", a spus el, potrivit Jerusalem Post.

Într-o declarație video lansată mai devreme, după atacul de la Bnei Brak, Bennett a spus că Israelul ”se confruntă în prezent cu un nou val de terorism. După o perioadă de liniște, are loc o erupție violentă a celor care vor să ne distrugă, cei care vor să ne rănească cu orice preț, a căror ură față de evrei, față de Statul Israel, îi înnebunește”, a spus Bennett într-un scurt mesaj video, miercuri dimineață.

”Sunt pregătiți să moară – ca să nu trăim în pace”, a adăugat el.

Israelul a făcut deja eforturi pentru a contracara ceea ce se temea că ar fi izbucniri de violență palestiniană, similar cu ceea ce a declanșat un război din Gaza în mai anul trecut și un val de revolte etnice evreiești-arabe în Israelul suveran.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close