x close

Kiev: Cel puţin 7.500 de militari ruşi se află în estul Ucrainei

de M.Z.    |    23 Noi 2014   •   14:54
Kiev: Cel puţin 7.500 de militari ruşi se află în estul Ucrainei 418 Foto: Russia Military Power

Cel puţin 7.500 de militari ruşi se află în estul Ucrainei, susţin autorităţile de la Kiev. Prezenţa acestor forţe pe teritoriile controlate de rebeli face ca pacea să fie aproape imposibilă.

Secretarul general al NATO a criticat atitudinea Moscovei faţă de conflictul din Ucraina, în timp ce Rusia susţine că nu s-a implicat niciodată în conflict.

 
Ucraina intenţionează să crească numărul forţelor sale armate şi să amelioreze aprovizionarea acestora pe front. Anunţul a fost făcut de autorităţile de la Kiev, care mai spun că cel puţin 7.500 de militari ruşi se află în regiunile Doneţk şi Luhansk.
 
Moscova a reacţionat dur la acuzaţiile Kievului şi a acuzat Occidentul că prezintă informaţii false legate de conflict. 
 
În acest context tensionat, în Polonia are loc un exerciţiu militar la care participă şi soldaţi din Marea Britanie. Aplicaţiile se axează pe operarea vehiculelor blindate, la exerciţii participând aproximativ 300 de tancuri, inclusiv cele mai moderne vehicule militare britanice.

Este cea mai mare mobilizare de tancuri din Europa din ultimii ani, spun experţii. Polonia a anunţat că îşi va repoziţiona o parte din efectivele sale militare către graniţa de est, din cauza tensiunilor între occident şi Rusia.
 

Citeşte mai multe despre:

Ucraina militari rusi
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati