Un atac împotriva taberei unde este staţionat prinţul Harry s-a soldat cu doi morţi

de G.S.    |    15 Sep 2012   •   09:56
Un atac împotriva taberei unde este staţionat prinţul Harry s-a soldat cu doi morţi Foto: Mediafax/AFP

Un atac împotriva taberei Bastion din sudul Afghanistanului unde este staţionat prinţul Harry s-a soldat vineri seară cu doi morţi în rândul coaliţiei Isaf, prinţul Harry aflându-se în afara oricărui pericol, conform declaraţiilor Isaf, citate de AFP.
   
Asaltul cu arme uşoare şi cu ajutorul obuzelor şi/sau rachetelor a început aproape de miezul nopţii, ora locală, (22:30, ora României), a declarat sergentul Bob Barko Jr. de la centrul de presă al Isaf. Nicio activitate nu este în prezent raportată în jurul bazei britanice, situată în provincia foarte instabilă Helmand, a adăugat acesta.
   
"Conform informaţiilor de care dispunem, prinţul Harry, supranumit capitanul Wales, este în afara oricărui pericol", a declarat acest pentru AFP.
   
Doi membri ai forţei Isaf au murit în atac, a anunţat sergentul Barko Jr. adăugând că cel puţin alţi cinci soldaţi au fost răniţi, fără a preciza naţionalitatea victimelor.
   
Isaf nu a precizat dacă atacul a început asupra taberei Bastion sau asupra taberei adiacente Leatherneck.

Conform unui responsabil american al apărării aflat sub anonimat, cei doi soldaţi ucişi erau puşcaşi marini americani.
   
Un al responsabil american a calificat atacul drept "complex". Prinţul Harry se afla la marginea bazei care adăposteşte soldaţii NATO.

x close