Antena 3 CNN Externe Acesta este bărbatul care a ucis cinci oameni după ce a intrat cu mașina în parada de Crăciun din Wisconsin

Acesta este bărbatul care a ucis cinci oameni după ce a intrat cu mașina în parada de Crăciun din Wisconsin

Persoana reținută după incidentul petrecut duminică la parada de Crăciun din orașul Waukesha, statul american Wisconsin, este un bărbat de 39 de ani, împotriva căruia erau deschise alte două dosare penale, relatează presa din SUA.

Acesta este bărbatul care a ucis cinci oameni după ce a intrat cu mașina în parada de Crăciun din Wisconsin
de Adrian Iclozan    |    22 Noi 2021   •   21:06

Canalul Fox6 citează două surse din rândul forțelor polițienești, conform cărora suspectul este Darrell Brooks, de 39 de ani (foto).

UPDATE: Identitatea șoferului, confirmată oficial

Dan Thompson, șeful poliției din Waukesha, a confirmat că suspectul reținut după uciderea a 5 oameni și rănirea altor peste 40, duminică, în Waukesha, este Darrell E. Brooks.

Înainte de a intra cu un SUV roșu în mulțimea adunată la parada de Crăciun, Brooks a fost implicat într-un "incident domestic", a precizat șeful poliției.

Thompson a spus că nu sunt indicii care să sugereze un act terorist iar Brooks a acționat singur când a intrat cu mașina în mulțime.

CNN publică un bilanț actualizat, conform căruia cel puțin cinci oameni au murit și alți cel puțin 48 au fost răniți după cursa mortală a lui Brooks prin mulțime, la volanului unui SUV condus cu peste 60 de kilometri pe oră.

Cele cinci persoane ucise sunt patru femei și un bărbat, cu vârste între 52 și 81 de ani.

Dintre răniți, doi sunt copii aflați în stare critică.

Darrell Brooks riscă cel puțin cinci acuzații de omucidere cu intenție, a precizat Dan Thompson.

Știrea inițială

Anchetatorii arată că Brooks ar fi fost implicat într-un alt incident, duminică, înainte de a intra cu mașina în oamenii de pe West Main Street, Waukesha, ucigând cinci persoane.

Incidentul anterior cursei ucigașe ar fi fost o altercație în care s-a folosit un cuțit.

Fox6 citează documente judecătorești accesibile public și potrivit cărora pe numele lui Brooks erau deschise două acțiuni penale.

Într-un dosar, inculpatul era acuzat împotrivire la arestare, comportament imprudent pentru viețile altora, încălcarea termenilor eliberării condiționate și agresiune fizică. În acest dosar a fost plătită, vineri, o cauțiune de 1.000 de dolari, potrivit documentelor instanței.

Într-un alt caz, din iulie 2020, Brooks a fost acuzat de comportament imprudent și posesie ilegal de armă de foc.

Tragedia din Wisconsin. Prima victimă  a fost un membru al orchestrei

După tragedia de duminică, poliția a confirmat că a reținut o "persoană de interes", fără a comunica pe moment alte detalii.

Surse din cadrul investigatorilor, citate de CNN, arată că șoferul mașinii de teren de culoare roșie fugea de la locul unui alt incident.

În această etapă preliminară a investigației nu sunt informații că tragedia din Wisconsin ar avea legătură cu terorismul sau cu verdictul pronunțat în cazul Kyle Rittenhouse, tânărul de 18 ani, achitat după ce instanța a decis că a ucis în legitimă apărare doi participanți la protestele BLM.

Teroarea i-a cuprins pe participanții la parada de Crăciun din Waukesha duminică după-amiază, la ora 16.39, ora locală.

Un SUV roșu a dărâmat mai multe obstacole și a intrat în plin în oamenii care mărșăluiau pe strada principală din oraș.

Prima persoană lovită a fost un membru al orchestrei în marș.

Mașina și-a continuat cursa mortală prin mulțime, lovind și strivind alte persoane.

Tragedia din Wisconsin, SUA. Un polițist a tras asupra SUV-ului roșu

Numeroase victime au rămas întinse pe stradă în urma SUV-ului roșu în timp ce oamenii care au scăpat neloviți țipau și încercau să se pună la adăpost.

O hartă cu traseul paradei, publicată de CNN, relevă că vehiculul de teren a făcut prima victimă undeva în prima treime a traseului, pe West Main Street.

Materiale video filmate de martori arată cum în urma mașinii aleargă un polițist.

Potrivit șefului poliției din Waukesha, Daniel Thompson, un ofițer a tras asupra mașinii în încercarea de a-l opri pe șofer.

Thompson susține că tirul polițistului nu a rănit persoanele din zonă și că "nu crede" că au fost trase focuri de armă din mașină.

Vehiculul a fost recuperat de poliție și este cercetat.

În paralel cu ancheta, guvernatorul din Wisconsin, Tony Evers, a ordonat coborârea drapelelor în bernă pe teritoriul acestui stat, în memoria victimelor.

×
Subiecte în articol: Waukesha Wisconsin
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close