Antena 3 CNN High Tech Google şi-a modificat logoul pentru a marca debutul Jocurilor Olimpice

Google şi-a modificat logoul pentru a marca debutul Jocurilor Olimpice

Google şi-a modificat logoul pentru a marca debutul Jocurilor Olimpice
27 Iul 2012   •   11:18

Google şi-a modificat logoul, vineri, pentru a marca debutul Jocurilor Olimpice, care se desfăşoară la Londra, în perioada 27 iulie - 12 august.
   
Astfel, literele care formează logoul Google sunt însoţite de câte un sportiv desenat: un fotbalist, o înotătoare, un atlet, un practicant de tir cu arcul şi o scrimeră. Alături de aceştia se află o minge de baschet şi una de fotbal.
   
Cea de-a treia ediţie de la Londra a Jocurilor Olimpice va începe vineri, iar din 27 iulie până la 12 august, capitala britanică va fi prima care realizează tripla olimpică: în 1908 şi 1948 a găzduit deja două ediţii ale JO din era modernă.
   
În urmă cu 64 de ani, la încheierea războiului, se vorbea de "Jocurile Austerităţii". Sportivii dormeau în dormitoare comune, în barăci militare şi şcoli.
   
În prezent există o austeritate cauzată de criza economică. De aceea, Jocurile de la Londra şi bugetul lor de 9,3 miliarde de lire sterline nu impresionează după cele, colosale, de la Beijing, realizate ca o afirmare a puterii.
   
Ceremonia de deschidere, în prezenţa a 80.000 de spectatori şi sub privirile a miliarde de telespectatori, a fost încredinţată lui Danny Boyle, regizorul filmului "Slumdog Millionaire (Vagabondul milionar)", recompensat cu opt premii Oscar.
   
Va urma apoi intrarea în arenă a celor 10.500 de sportivi originari din 204 de ţări. Sportivi care au cap de afiş două superstaruri de la Beijing: "Lightning Bolt (Fulgerul Bolt)", sprinterul jamaican Usain Bolt, şi "The Baltimore Bullet (Glonţul din Baltimore)", înotătorul american Michael Phelps.
   
Regele din Swaziland, Angelina Jolie şi Michelle Obama se numără printre personalităţile aşteptate la Londra pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de vară.
   
120 de şefi de stat şi de guvern vor asista la un spectacol grandios ce a costat 27 de milioane de euro. Numărul personalităţilor este mai mare decât cel de la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, şi de la JO de la Atena.
 


×
Subiecte în articol: logo Jocurile Olimpice logo google
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close