Antena 3 CNN High Tech Hacker-ul român care a spart Kaspersky a reuşit să intre acum în site-ul Bitdefender

Hacker-ul român care a spart Kaspersky a reuşit să intre acum în site-ul Bitdefender

Hacker-ul român care a spart Kaspersky a reuşit să intre acum în site-ul Bitdefender
Sursa foto: bitdefender logo
17 Feb 2009   •   16:22

?Unu?, hackerul român care a spart săptămâna trecută site-ul companiei de securitate informatică Kaspersky, a reuşit acum o altă performanţă de acest fel, anunţă softpedia.com. Astfel, ?unu? a pătruns, de această dată, în site-ul Bitdefender, printr-o vulnerabilitate identificată la serverul SQL al paginii de internet amintite.
Potrivit softpedia.com, post-ul hacker-ului român este publicat în limba sa nativă, iar atacul nu este documentat în totalitate deoarece acesta este dorit a fi doar un avertisment adresat echipei Bitdefender, susţine hacker-ul.
?Astfel, ştiind că ei citesc ce scriem noi, îi voi informa că au un parametru vulnerabil, care, de această dată nu este pe site-ul web al unui partener, ci pe site-ul web principal al companiei?, scrie ?unu?, citat de softpedia.com.
?Unu? a mai precizat că a postat aceste cuvinte pe un blog deoarece nu a găsit nicio adresă de mail pe site, considerând că este ?frustrant şi enervant, în acelaşi timp, că o companie de mărimea Bitdefender nu are o adresă de contact pe website?.
În urmă cu o săptămână, ?unu? a reuşit să spargă şi site-ul companiei de securitate informatică Kaspersky, obţinând acces la detalii referitoare la clienţii companiei. În mod ironic, creatorii unuia dintre cele mai apreciate programe antivirus au fost, pe 7 februarie, victimele unui hacker de origine română.
În 30 de minute, Kaspersky a reuşit să elimine pericolul. Ţinta atacului a fost site-ul american al companiei de securitate. Hackerul a reuşit să profite tot de o vulnerabilitate în serverul SQL.
Pentru cele mai mici preţuri la produse IT&C, electronice şi electrocasnice accesaţi www.totulredus.ro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hacker roman bitdefender
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close