Antena 3 CNN High Tech Hacker-ul Unu atacă din nou. Românul a pătruns în site-urile The Telegraph şi British Telecom

Hacker-ul Unu atacă din nou. Românul a pătruns în site-urile The Telegraph şi British Telecom

Hacker-ul Unu atacă din nou. Românul a pătruns în site-urile The Telegraph şi British Telecom
Sursa foto: computer
13 Mar 2009   •   15:51

Hacker-ul român care a spart luna trecută site-urile Bitdefender şi Kaspersky captează din nou atenţia. De această dată ?Unu? a atacat paginile de internet ale firmelor The Telegraph şi British Telecom.

"Unu", susţine că face acest lucru pentru a atrage atenţia corporaţiilor asupra sistemelor de securitate. În felul acesta, spun specialiştii, românul pune în discuţie credibilitatea companiilor de acest fel şi în acelaşi timp se face şi foarte cunoscut.

Pe 20 februarie Unu a publicat pe un blog de hackeri informaţii despre bazele de date nesecurizate ale diferitelor companii. Hackerul a reuşit atunci să modifice site-ul companiei Symantec, profitând de o vulnerabilitate: o reclamă de pe pagina de logare a site-ului. Pe acea pagină erau prezentate mai multe produse ale firmei, precum Norton AntiVirus 2009 şi Norton Internet Security.

Deşi a trimis e-mail-uri administratorilor publicaţiei electronice, hackerul român nu a fost luat în considerare.

În cele din urmă, Symantec a înlăturat vulnerabilitatea, iar reprezentanţii companiei au declarat că informaţiile de pe site nu au fost puse în pericol.

La începutul lunii ianuarie "Unu" a spart site-ul companiei de securitate informatică Kaspersky. Acesta a pătruns şi în site-ul Bitdefender, printr-o vulnerabilitate identificată la serverul SQL al paginii de internet a companiei. Se pare că românul ar mai fi spart şi site-ul publicaţiei The New York Times.

"Unu" nu a produs pagube publicaţiilor sau companiilor virtuale, el vrând, mai degrabă, să demonstreze cât de vulnerabile sunt site-urile diferitelor companii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bitdefender
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close