Antena 3 CNN High Tech Hackerii de la Anonymous şi LulzSec s-au unit şi au atacat Apple

Hackerii de la Anonymous şi LulzSec s-au unit şi au atacat Apple

Hackerii de la Anonymous şi LulzSec s-au unit şi au atacat Apple
Sursa foto: Foto: freehindu.com
04 Iul 2011   •   11:48

Un grup de hackeri, format din membrii grupului Anonymous şi ce a rămas din grupul LulzSec, a postat, duminică, pe Internet un document despre care susţine că ar conţine nume de utilizatori şi parole de pe un server al companiei Apple, informează Wall Street Journal.

Acesta este cel mai recent atac informatic dintr-o serie care a compromis securitatea mai multor companii multinaţionale sau a unor agenţii de stat americane.

Campania pornită de noul grup de hackeri se numeşte "AntiSec" , iar prima acţiune a fost reprezentată de postarea pe Twitter a unui document care conţine un link către un server Apple, împreună cu 26 de nume de utilizatori şi parole administrative.

Hackerii au afirmat, tot prin intermediul Twitter, că au reuşit să treacă de securitatea Apple folosindu-se de un defect de software. "Nu vă îngrijoraţi, avem treabă în altă parte" au spus hackerii.

Atacul cibernetic face parte dintr-un şir de atacuri care se desfăşoară de mai multe luni, care au afectat corproraţii ca Sony, AT&T, sau instituţii de stat ca Senatul Statelor Unite sau CIA.

×
Subiecte în articol: hackeri Anonymous Apple atac cibernetic
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close