Antena 3 CNN High Tech Nu deschideți aceste e-mailuri! Un nou val de atacuri informatice ţinteşte instituţii de stat din România

Nu deschideți aceste e-mailuri! Un nou val de atacuri informatice ţinteşte instituţii de stat din România

A apărut o campanie de e-mailuri înșelătoare trimise în numele unor organizații precum Poșta Română, Banca Transilvania, DHL, Balcan Express Curier sau GLS.

Nu deschideți aceste e-mailuri! Un nou val de atacuri informatice ţinteşte instituţii de stat din România
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    17 Iun 2020   •   17:30

Potrivit specialiştilor în securitate informatică de la Bitdefender, această campanie instalează amenințări de spionaj pe calculatorul infectat.

Ţintele acestei campanii sunt calculatoare instalate în instituţii publice!

Ce se întâmplă dacă accesezi link-ul sau fişierul infectat

Dacă acceseazi link-ul sau fişierul infectat din e-mail-ul aparent legitim, ameninţarea denumită Agent Tesla se instalează pe sistem şi e capabilă să transmită atacatorilor informaţiile stocate şi activitatea de pe dispozitiv.

Ameninţarea Agent Tesla rămâne ascunsă pe sistemul infectat, eludează soluţia de securitate instalată şi poate transmite parole, face capturi de ecran, dar şi trimite date de acces la multiple platforme accesate de către victimă.

Specialiştii în securitate informatică au identificat Tesla şi într-o campanie globală de spionaj la adresa industriei de petrol şi gaze.

Trebuie să verifici atent expeditorul e-mail-ului şi adresa acestuia

Bitdefender recomandă utilizatorilor să verifice cu atenţie expeditorul e-mail-ului şi adresa acestuia înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente ataşate.

Utilizatorii sunt sfătuiți să evite să acceseze fişiere executabile venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu aşteaptă vreun mesaj şi să folosească o soluţie de securitate capabilă să depisteze ameninţări informatice.

×
Subiecte în articol: bitdefender atac informatic
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close