Antena 3 CNN High Tech WhatsApp introduce o nouă funcție mult așteptată. Ce trebuie să știe utilizatorii

WhatsApp introduce o nouă funcție mult așteptată. Ce trebuie să știe utilizatorii

De la apariția WhatsApp, utilizatorii acestei aplicații, care acum este deținută de Meta, au fost obligați să se autentifice folosind numărul de telefon, ceea ce nu reprezintă o soluție ideală în ceea ce privește protejarea intimității, însă acest lucru s-ar putea schimba.

WhatsApp introduce o nouă funcție mult așteptată. Ce trebuie să știe utilizatorii
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2023   •   22:40

Într-un viitor apropiat, cei peste două miliarde de utilizatori WhatsApp ar putea beneficia de opțiunea de a utiliza nume de utilizatori în loc sau în paralel cu numărul de telefon.

Există indicii că acest aspect ar putea suferi modificări în viitorul apropiat, deoarece cea mai recentă versiune beta a aplicației WhatsApp pentru Android conține cod referitor la introducerea numelor de utilizatori.

Din câte se pare, aplicaţia va include posibilitatea alegerii unui nume de utilizator pentru toţi cei care folosesc WhatsApp. Din păcate, în stadiul actual, nu se cunoaşte exact cum va funcţiona numele de utilizator.

Nu se ştie dacă acesta va reprezenta doar o opţiune sau o va deveni o obligativitate şi nici în ce fel va influenţa procesul de autentificare - dacă va fi suficient numele de utilizator împreună cu o parolă (PIN) sau dacă acesta va avea doar rol în găsirea şi adăugarea contactelor, fără implicaţii în procesul de autentificare.

Citește și: Compania Meta, amendată cu 1,2 miliarde de euro pentru încălcarea regulilor privind datele personale

Cert este că numele de utilizator reprezintă doar una din numeroasele funcţii la care WhatsApp lucrează în ultima vreme. În ultimul an, s-a putut observa intenţia Meta de a moderniza soluţia de comunicare rămasă mult în urma concurenţei în ceea ce priveşte funcţionalitatea.

×
Subiecte în articol: WhatsApp
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close