Antena 3 CNN Externe Compania Meta, amendată cu 1,2 miliarde de euro pentru încălcarea regulilor privind datele personale

Compania Meta, amendată cu 1,2 miliarde de euro pentru încălcarea regulilor privind datele personale

Compania Meta, care deține WhatsApp, Instagram și Facebook, a fost sancționată cu o amendă de 1,2 miliarde de euro, pentru încălcarea reglementărilor UE privind datele personale.

Compania Meta, amendată cu 1,2 miliarde de euro pentru încălcarea regulilor privind datele personale
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mai 2023   •   14:28

Meta a fost amendată pentru că a transferat date ale cetățenilor UE în SUA pentru prelucrare, în ciuda unui verdict din 2020, pronunțat de cea mai înaltă instanță a UE, care a stabilit că datele nu sunt suficient de bine protejate împotriva agențiilor de spionaj americane, potrivit Sky News.

Facebook a primit ordin să oprească transferul în cel mult cinci luni, însă Instagram și WhatsApp nu fac obiectul ordinului.

În 2013, activistul Max Schrems a inițiat o acțiune în justiție împotriva Facebook, așa cum se numea compania la acea vreme.

Comisia pentru protecția datelor (DPC) din Irlanda are jurisdicție asupra Meta, funcționând efectiv ca autoritate de reglementare a UE în materie de confidențialitate, întrucât sediul european al Meta se află la Dublin.

Citește și: Un tată a murit, iar copiii lui au fost grav răniți, după ce o grenadă a explodat în locuința lor

Meta a declarat că va face apel la decizie și că nu va exista nicio întrerupere a serviciilor.

Reprezentanții Meta susțin, de asemenea, că amenda este "nejustificată și inutilă".

Înainte de amenda anunțată luni, cea mai mare sancțiune aplicată de autoritățile de reglementare din UE a fost de 746 de milioane de euro pentru Amazon, în 2021.

În prezent, se lucrează la un nou pact între UE și SUA pentru a realiza schimbul de date în condiții sigure și legale. Compania Meta a anunțat, în aprilie, că așteaptă finalizarea acordului înainte de a înceta transferul actual, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: compania Meta amenda
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close