Antena 3 CNN International News Turul Franței a debutat cu un accident în lanț

Turul Franței a debutat cu un accident în lanț

Un ciclist al echipei Jumbo, germanul Tony Martin, plasat în primele rânduri ale plutonului, a lovit pancarta unei spectatoare aflată pe şosea. El a antrenat în cădere numeroşi rutieri, generându-se o imensă confuzie, cu ciclişti la pământ.

Turul Franței a debutat cu un accident în lanț
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    27 Iun 2021   •   13:23

În timpul primei etape a celebrei curse, un fan a sărit în fața plutonului de cicliști ținând mâini un carton cu un mesajul „Allez Opi-Omi” pentru camerele de televiziune.

Fanul se uita la cameră când germanul Tony Martin s-a izbit de pancartă. A urmat un efect de domino.

Incidentul a dus la prima retragere din cursă, cea a germanului Jasha Sütterlin din echipa DSM. Câștigătorul ediției din 2012 a cursei, Bradley Wiggins, a declarat că nu simte compasiune pentru fanul implicat.

„Aceste lucruri fac parte integrantă din spectacolul Turului Franței”, a declarat el la Eurosport, adăugând că astfel de incidente se petrec frecvent, sunt spontane și nu pot fi prevenite.

Accidentul a afectat masiv cursa, abia după 25 de kilometri plutonul regrupându-se.

A fost unul dintre cele două accidente majore din timpul etapei.

Cu 5 km înainte de finish, Chris Froome a creat o nouă cădere în linie, fiind transportat la spital la final pentru mai multe investigații.

Britanicul Chris Froome, cvadruplu câştigător al probei, este unul din numeroşii rutieri care au fost prinşi în acest carambol.

Froome, aşezat pe asfalt, nu a putut urca rapid pe bicicletă.

Julian Alaphilippe a atacat surprinzător pe ultimii metri și a câștigat prima etapă a cursei, preluând astfel tricoul galben.
 

×
Subiecte în articol: Turul Frantei accident biciclisti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close