Antena 3 CNN International News Iadul pe pământ la Donențk: artileria și rachetele ucrainene au ucis și rănit zeci de civili, acuză separatiștii

Iadul pe pământ la Donențk: artileria și rachetele ucrainene au ucis și rănit zeci de civili, acuză separatiștii

Trei oameni au fost uciși și alți 27 au fost răniți luni, în urma unor tiruri de artilerie în regiunea Donețk, în care armata ucraineană a folosit inclusiv lansatoare de rachete multiple, susțin reprezentanții auto-proclamatei Republici Populare Donețk (RPD).

Iadul pe pământ la Donențk: artileria și rachetele ucrainene au ucis și rănit zeci de civili, acuză separatiștii
Sursa foto: Twitter @politblogme
de Adrian Iclozan    |    05 Iul 2022   •   11:02

Separatiștii spun că forțele ucrainene au efectuat 740 de lovituri pe teritoriul RPD, notează CNN.

"În urma bombardamentelor, sunt morți și răniți în rândurile populației civile și numeroase distrugeri aduse locuințelor și infrastructurii", transmite agenția de știri Donețk, controlată de separatiști. 

Mai multe clipuri video postate pe rețelele sociale și care nu au putut fi verificate arată clădiri avariate de bombardamente, inclusiv o piață pustie situată în apropierea unei gări, unde se văd incendii. 

Potrivit bilanțului comunicat de separatiști, tirurile ucrainene ar fi distrus cel puțin 32 de case, 9 clădiri de apartamente, 4 grădinițe, două școli, 10 chioșcuri comerciale și un centru recreațional.

În nordul regiunii Donețk, la Yasinuvata, a izbucnit un incendiu la o stație feroviară.

"17 vagoane de pasageri și o clădire au luat foc", a relatat agenția de știri separatistă, adăugând că nu s-au înregistrat răniți. 

În plus, 47.500 de cetățeni din Donețk ar fi rămas fără curent electric după ce au fost afectate 251 de stații de transformare, a comunicat sursa citată.

CNN menționează că nu poate verifica independent relatările referitoare la victime și pagube materiale înregistrate în Donbas, care include regiunile Donețk și Lugansk.
 

×
Subiecte în articol: donetk separatisti
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close