Antena 3 CNN International News Membri ai forțelor de securitate din Afgnaistan, uciși într-un atac cu bombă comis în provincia Baghlan

Membri ai forțelor de securitate din Afgnaistan, uciși într-un atac cu bombă comis în provincia Baghlan

Cel puţin 10 genişti au fost ucişi şi alţi 14 răniţi într-un atac asupra unui centru de deminare din provincia Baghlan, în nordul Afganistanului, a anunţat miercuri Ministerul de Interne afgan.

Membri ai forțelor de securitate din Afgnaistan, uciși într-un atac cu bombă comis în provincia Baghlan
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    10 Iun 2021   •   19:15

Potrivit informațiilor, un atacator sinucigaș, aflat la volanul unui vehicul, s-a apropiat de postul de control militar și a detonat încărcătura aflată în vehicul.

„Talibanii au intrat în incinta unui organism însărcinat cu operaţiuni de deminare şi au început să tragă asupra tuturor”, a relatat presei purtătorul de cuvânt al ministerului, Tarik Arian.

Atacul s-a produs în cursul nopţii de marţi spre miercuri, într-o zonă controlată de forţele guvernamentale, potrivit unui purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Baghlan. Acesta a menţionat că atacatorii aveau feţele acoperite cu măşti.

Potrivit media locale, centrul atacat aparţine organizaţiei nonguvernamentale internaţionale de deminare Halo Trust, care conform site-ului său are 2600 de angajaţi în Afganistan, programul de curăţare de muniţii fiind gestionat integral de afgani.

Filiala afgană a reţelei teroriste Stat Islamic a revendicat, atentatul, incident care generează preocupări suplimentare privind situaţia de securitate în contextul retragerii trupelor occidentale.

Reţeaua teroristă sunnită confirmă că membri ai săi au pătruns în sediul asociaţiei britanice HALO Trust şi au ucis specialişti în deminare.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close