Antena 3 CNN International News Coridorul de evacuare din Sumy va rămâne deschis miercuri

Coridorul de evacuare din Sumy va rămâne deschis miercuri

Coridorul de evacuare din orașul Sumy, nord-estul Ucrainei, va rămâne în funcțiune miercuri, a declarat guvernatorul regional Dmytro Zhyvytskyy.

Coridorul de evacuare din Sumy va rămâne deschis miercuri
Sursa foto: Twitter/ The Independent
de Cerasela Stafie    |    09 Mar 2022   •   09:08

"Prieteni! Echipa de negocieri a lucrat toată noaptea și a extins astăzi operațiunea de coridor umanitar de la Sumy la Poltava”, a declarat Jhyvytskyy miercuri dimineața. Oficialul a anunțat că respectivul coridor va fi deschis de la ora 9:00 până la ora 21:00, ore locale.

Oamenii vor putea călători în mașinile personale, a spus el. De asemenea, 22 de autobuze folosite în timpul evacuării de marți se vor întoarce în oraș de la Poltava pentru a ajuta evacuarea.

”Sunt aceleași autobuze pe care le aveam ieri pentru prima coloană de transport. Acestea vor fi folosite pentru transportul femeilor însărcinate, femeilor cu copii, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități”, a mai spus Jhyvytskyy.

Coridorul deschis marți a permis evacuarea a aproximativ 5.000 de civili, potrivit șefului adjunct al biroului prezidențial ucrainean, Kirill Timoshenko.

Orașul Sumy a fost supus unor atacuri intensive din partea forțelor ruse în ultimele zile, cea mai mare parte a populației fiind izolată de restul Ucrainei. Un atac aerian din noaptea de luni a ucis cel puțin 21 de civili.

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close