Antena 3 CNN International News Un fost militar american care a luptat în Irak și Afganistan a ucis un copil de trei luni, pe mama și pe bunica acestuia, după ce a pretins că a vorbit cu Dumnezeu

Un fost militar american care a luptat în Irak și Afganistan a ucis un copil de trei luni, pe mama și pe bunica acestuia, după ce a pretins că a vorbit cu Dumnezeu

Un fost membru al Infanteriei Marine a SUA au împușcat mortal patru oameni, între care un copil, mama și bunica acestuia, într-un atac neprovocat, anunță CNN.

Un fost militar american care a luptat în Irak și Afganistan a ucis un copil de trei luni, pe mama și pe bunica acestuia, după ce a pretins că a vorbit cu Dumnezeu
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    06 Sep 2021   •   09:04

Drama s-a petrecut duminică, într-o proprietate din Lakeland, statul american Florida.

Atacatorul, identificat de autorități drept Brian Riley, 33 de ani (foto), a tras asupra forțelor de ordine, după care s-a predat însă a încercat ulterior să pună mâna pe pistolul unui polițist, la spital.

Bilanțul furiei ucigașe a lui Riley numără cinci victime. Patru dintre acestea au murit: un bărbat de 40 de ani, un copil de trei luni, mama acestuia, în vârstă de 33 de ani și bunica copilului, în vârstă de 62 de ani.

O a cincea victimă, o fată de 11 ani, a fost împușcată de mai multe ori dar a supraviețuit iar medicii se așteaptă să se refacă în spital.

Trei dintre cele patru cadavre au fost găsite într-o casă de pe proprietate. Cadavrul femeii în vârstă a fost găsit într-un alt imobil.

"Acest bărbat a ucis patru oameni duminică dimineață, a încercat să-i ucidă pe polițiști, apoi s-a predat", a rezumat situația Grady Judd, șeriful din Polk County.

Bărbatul reținut a fost interogat de polițiști și a spus că era sub influența metamfetaminei.

Partenera suspectului a declarat autorităților că Riley a fost diagnosticat cu PTSD, sindrom de stres post-traumatic, o afecțiune comună foștilor combatanți în teatrele de operațiuni externe ale SUA.

Femeia a spus că bărbatul era deprimat dar nu era violent. El a venit de la biserica din Orlando, unde asigura paza, și a spus că i-a vorbit Dumnezeu și că acum poate să discute direct cu Dumnezeu.

Potrivit poliției, nu pare să existe vreo legătură între ucigaș și victime.

Suspectul ajunge la locul dramei sâmbătă seara: "M-a trimis Dumnezeu să vorbesc cu fiica voastră"

Filmul terorii a început sâmbătă seara, când o femeie a chemat poliția după ce a văzut o mașină "suspectă" și a menționat că un bărbat care parcase în apropierea casei sale i-a spus: "Dumnezeu m-a trimis să vorbesc cu una dintre fiicele voastre".

Un ajutor de șerif a ajuns în zonă șase minute mai târziu dar nu l-a depistat pe suspect și nici mașina acestuia la proprietatea de unde s-a efectuat apelul.

Nouă ore mai târziu, în jurul orei 4.30 dimineața, ora locală (duminică, ora 11.30 în România) un polițist aflat la câțiva kilometri de ceea ce avea să devină scena omorului multiplu a auzit două rafale de armă automată.

Polițiștii s-au mobilizat în zonă iar apelurile care semnalau un trăgător s-au înmulțit, a precizat șeriful Grady Judd.

La fața locului, oamenii legii au găsit o camionetă incendiată.

Relatarea poliției arată că suspectul a ucis cel puțin două victime după apariția oamenilor legii

Bastoane luminoase formau o cărare prin curte. Polițiștii au văzut un bărbat în echipament de camuflaj, care a fugit în casă. 

"În acel moment, am auzit o nouă rafală de automat, țipătul unei femei și scâncetul unui copil", a relatat șeriful.

Un polițist a încercat să intre pe ușa din față, care era baricadată. Nu a reușit și s-a dus la intrarea din spate, a intrat și l-a localizat pe suspect, care era avea vestă anti-glonț, echipament de camuflaj, armură pentru genunchi și cască de protecție.

Suspectul a tras asupra polițistului, care a răspuns cu foc și apoi s-a retras. Bărbatul a deschis focul asupra celorlalți polițiști, care au tras, la rândul lor asupra suspectului.

A urmat o perioadă de liniște, apoi suspectul a ieșit cu mâinile sus. El a fost atins de unul dintre gloanțele polițiștilor.

A fost arestat și dus la spital. La un moment dat, a sărit să apuce arma unui polițist dar a fost repede imobilizat.

Poliția a menționat că în schimbul de focuri dintre suspect și poliție au fost trase "zeci, dacă nu sute de gloanțe".

Fotografii distribuite pe contul de Twitter al poliției din Polk County arată scena crimei multiple după confruntarea dintre suspect și poliție: o ușă de sticlă pulverizată, mai multe ferestre și un perete cu urme de gloanțe precum și o camionetă carbonizată.

Ce se știe despre ucigaș

Brian Riley a servit patru ani în Corpul Infanteriei Marine a SUA și apoi a fost rezervist încă trei ani, după care a fost lăsat la vatră.

Riley a fost trimis în Irak în 2008 și în Afganistan în perioada 2009 - 2010, ca "trăgător de precizie".

Revenit în SUA, s-a angajat la compania ESS Global Corp ca agent de pază. Avea permis de port-armă pentru arme de foc care nu sunt purtate la vedere și nu avea trecut infracțional.

După ce a fost arestat, Riley le-a supus polițiștilor că este un "supraviețuitor" (survivalist, n.r.). În argoul englez contemporan, termenul desemnează o persoană care se pregătește să supraviețuiască Apocalipsei. 

×
Subiecte în articol: Florida Brian Riley crimă în masă
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close