Antena 3 CNN International News Orașul din Italia care oferă 30.000 de euro oricărei persoane dispuse să se mute acolo

Orașul din Italia care oferă 30.000 de euro oricărei persoane dispuse să se mute acolo

Localitatea Presicce din regiunea Puglia, situată în sudul Italiei, oferă 30.000 de euro persoanelor care cumpără o locuință goală în oraș și se mută în ea. Prețul unei case pornește de la 25.000 de euro.

Orașul din Italia care oferă 30.000 de euro oricărei persoane dispuse să se mute acolo
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    21 Noi 2022   •   22:47

"Există multe locuințe goale în centrul istoric care au fost construite înainte de 1991 și pe care am dori să le vedem cum prind din nou viață", a declarat pentru CNN consilierul local Alfredo Palese.

Aceste locuințe pornesc de la 25.000 de euro.

"Este păcat să asistăm pasiv cum cartierele noastre vechi - pline de istorie, arhitectură minunată și artă - se golesc încet", a continuat acesta

Finanțarea totală ar fi împărțită în două, a spus Palese, fiind folosită parțial pentru a cumpăra o casă veche și parțial pentru a o renova, dacă este necesar. Pentru a se califica, cumpărătorii ar trebui să locuiască în Presicce și să cumpere una dintre proprietățile eligibile construite înainte de 1991.

Detaliile programului sunt încă în curs de finalizare, dar mai multe informații vor fi disponibile pe site-ul primăriei din Presicce în următoarele săptămâni.

Programul face parte dintr-un efort de combatere a depopulării, orașul oferind și bani pentru noii părinți. Presicce a fuzionat cu orașul vecin Acquarica în 2019 și are acum o populație totală de aproximativ 9.000 de persoane.

×
Subiecte în articol: Italia Presicce Puglia
Parteneri
Tatăl tânărului mort în explozia de la Călimănești rupe tăcerea
x close