Antena 3 CNN International News "Războiul riscă să șteargă umanitatea din istorie" | Avertismentul Papei Francisc cu privire la un conflict nuclear

"Războiul riscă să șteargă umanitatea din istorie" | Avertismentul Papei Francisc cu privire la un conflict nuclear

Papa Francisc a făcut un apel la abolirea războiului, înainte ca războiul "să abolească umanitatea", pe fondul temerilor unui conflict global antrenat de invazia Rusiei în Ucraina.

"Războiul riscă să șteargă umanitatea din istorie" | Avertismentul Papei Francisc cu privire la un conflict nuclear
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mar 2022   •   16:36

Papa s-a adresat miilor de oameni aflați în Piața Sfântul Petru din Roma pentru binecuvântarea sa de duminică.

"A trecut mai mult de o lună de la invazia Ucrainei, de la începutul acestui război crud și fără sens, care, ca orice război, este o înfrângere pentru toată lumea, pentru noi toți.

Trebuie să renegăm războiul, un loc al morții unde tații și mamele își îngroapă copiii, unde bărbații își ucid frații fără să-i vadă, unde cei puternici decid și cei săraci mor", a spus suveranul pontif.

El a adăugat că războiul din Ucraina distruge viitorul acestei națiuni și a citat o statistică potrivit căreia jumătate dintre copiii ucraineni au fost nevoiți să fugă din țară.

"Aceasta este bestialitatea războiului", a spus el, îndemnându-și ascultătorii să nu considere conflictul ca fiind ceva inevitabil sau ceva cu care să se obișnuiască.

"Dacă vom ieși din acest (război) la fel ca înainte, vom fi cu toții într-un fel vinovați. Confruntată cu pericolul autodistrugerii, omenirea trebuie să înțeleagă că a sosit timpul să abolească războiul, să îl anuleze din istoria omului, înainte ca el să îl anuleze pe om din istorie", a continuat Francisc.

Papa a vorbit de mai multe ori despre un posibil conflict nuclear de la începutul invaziei, în urmă cu mai bine de o lună.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc razboi nuclear
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close