Antena 3 CNN International News Ambasada SUA din Bagdag, lovită de rachete. Mai multe proiectile au picat în zona verde

Ambasada SUA din Bagdag, lovită de rachete. Mai multe proiectile au picat în zona verde

Mai multe rachete au lovit Zona Verde fortificată din Bagdad, inclusiv ambasada SUA. O femeie și un copil, civili, au fost răniți.

Ambasada SUA din Bagdag, lovită de rachete. Mai multe proiectile au picat în zona verde
Sursa foto: Twitter/ CNN
de Cerasela Stafie    |    13 Ian 2022   •   21:49

”Completul Ambasadei SUA a fost atacat în această seară de grupuri teroriste care încercau să submineze securitatea, suveranitatea și relațiile internaționale ale Irakului”, se arată într-un comunicat al ambasadei SUA la Bagdad.

”Am spus de mult timp că aceste tipuri de atacuri condamnabile sunt un atac nu doar asupra facilităților diplomatice, ci și asupra suveranității Irakului”, a adăugat instituția în declarația postată pe Twitter.

Armata irakiană a declarat că ”un act terorist laș” i-a vizat pe ”rezidenți nevinovați din Zona Verde din Bagdad și sediul misiunilor diplomatice”.

Mai multe rachete au fost lansate din cartierul Dora din sudul Bagdadului, au transmis forțele de ordine, care investighează acum incidentul.

Zona Verde din Bagdad găzduiește birouri ale guvernului irakian și mai multe ambasade.

Atacurile de joi se adaugă  unei liste tot mai mari de asemenea incidente. Acestea au vizat personalul american din Orientul Mijlociu în ultimele săptămâni.

Miercurea trecută, bazele militare din Irak și Siria care găzduiesc trupe americane au fost atacate. Nu au fost victime.

 Săptămâna trecută au avut loc și alte câteva atacuri în regiune, care coincid cu cea de-a doua aniversare a asasinării, de către americani, a lui Qasem Soleimani, un general important iranian.

Atacul de săptămâna trecută asupra bazei americane din estul Siriei, lângă granița cu Irak, a determinat forțele coaliției conduse de SUA să ripostezeîn fața trupelor susținute de Iran, care erau suspectate de a fi în spatele atacurilor.

Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a declarat reporterilor săptămâna trecută că ”este greu de știut cu certitudine ce explică frecvența acestor atacuri. Este, cu siguranță, posibil ca aceasta să fie legată de aniversarea asasinării lui Soleimani”. 

×
Subiecte în articol: atac terorist rachete Bagdad Ambasada SUA
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close