Antena 3 CNN Life Au furat picturi celebre cum vezi doar în filme. La ce sumă fabuloasă se ridică valoarea operelor de artă

Au furat picturi celebre cum vezi doar în filme. La ce sumă fabuloasă se ridică valoarea operelor de artă

Au furat picturi celebre cum vezi doar în filme. La ce sumă fabuloasă se ridică valoarea operelor de artă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
28 Apr 2017   •   14:59

Doi hoți au reușit să fure, în Italia, picturi semnate de autori celebri precum Rembrandt și Renoir. Valoarea lor se ridică la suma fabuloasă de 27 de milioane de euro.

Potrivit Cancan.ro, cei doi indivizi care se fac responsabili de respectivul furt, au aplicat o metodă văzută doar în filme. Ei au mers de mai multe ori la un dealer de artă din Monza, un orăşel situat la periferia nordică a oraşului Milano. 

Ca dealerul să aibă încredere în ei, aceștia au studiat lucrările şi au arătat un real interes față de cumpărarea acestora. 

Scopul final era să îi ceară acestuia să aducă picturile de Rembrandt şi Renoir la o proprietate de lux din centrul respectivului oraş, pentru a putea finaliza „tranzacţia“. A fost semnat şi un acord de vânzare, fără a fi înmânaţi banii, iar bărbaţii au sărbătorit momentul savurând o cafea.

Rapid, hoţii au invocat o scuză şi au părăsit încăperea, spunând că au nevoie de o tavă pentru ceştile de cafea. Acela a fost şi momentul în care au fugit cu tot cu picturi. 

Oficialii poliției investighează acum furtul tablourilor celebre, estimate la o valoare colosală, de 27 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: picturi hoti opere de arta valoare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close