Antena 3 CNN Life Un nou desen spectaculos la Nazca, cu o pisică de acum 2.000 de ani!

Un nou desen spectaculos la Nazca, cu o pisică de acum 2.000 de ani!

Conturul unei pisici, realizat în urmă cu 2.000 de ani, a fost descoperit în deşertul Nazca din Peru, parte a celebrului sit UNESCO.

Un nou desen spectaculos la Nazca, cu o pisică de acum 2.000 de ani!
de Georgiana Adam    |    19 Oct 2020   •   16:06

Liniile Nazca, sit inclus în patrimoniul mondial Unesco, reprezintă o serie de geoglife create în urmă cu două milenii, descoperite iniţial în anii 1920.

Pisica a rămas nedescoperită până când au fost făcute planuri privind un nou drum către o platformă de observaţie, ce va permite vizitatorilor să vadă mai multe geoglife dintr-un singur loc.

„Conturul era abia vizibil şi pe cale să dispară, pentru că este situat pe o pantă chiar abruptă care este predispusă efectelor eroziunii naturale”, a transmis Ministerul peruan al Culturii.

Noul şi haiosul geoglif, care are aproximativ 37 de metri lungime, a fost curăţat şi conservat în ultima săptămână, transmite BBC.

Johny Isla, arheolog şef al Nazca, a declarat că pisica datează dinainte de cultura Nazca. Dacă majoritatea figurilor au fost create între anii 200 şi 700 e.n, pisica, a spus el, face parte din era Paracas târzie, care s-a întins din anul 500 î.e. până în anul 200 e.n.

 

×
Subiecte în articol: liniile nazca pisica
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close