Antena 3 CNN Life Știinţă Bărbaţii vor duce la dispariţia rasei umane. Studiul care dă peste cap lumea!

Bărbaţii vor duce la dispariţia rasei umane. Studiul care dă peste cap lumea!

Bărbaţii vor duce la dispariţia rasei umane. Studiul care dă peste cap lumea!
Sursa foto: Foto: china-men.com
de O.P.    |    26 Oct 2011   •   15:30

Lăsăm de o parte încălzirea globală, Apocalipsa, căderea meteoriţilor. Potrivit unul studiu recent, citat de AFP, bărbaţii sunt cei care vor pune punct acestei planete.

Antropologii se tem că dezechilibrul dintre sexe va genera aşa numitele "ţări de burlaci" în care bărbaţii se vor lupta să îşi găsească o parteneră. Putem spune că se-nvârte roata, şi că pe viitor, femeile vor avea haremuri de soţi.â

Această schimbare se va produce relativ repede, iar primele efecte vor putea fi resimţite în următorii 50 de ani. Acest studiu se bazează pe cifre exacte: se nasc 106 băieţi la 100 de fete, iar în China proporţia a ajuns la 120 de băieţi la 100 de fete.

Această tendinţă se răspândeşte cu rapiditate şi în ţări ca Georgia, Armenia, Azerbaidjan, unde proporţia este de 115/100.

Problema a fost semnalată şi cu 20 de ani în urmă, când câştigătorul premiului Nobel Amartya Sen a publicat un articol cu un titlu şocant: "Lipsesc 100 de milioane de femei", însă din nefericire, cifra a crescut în ultimele două decenii, ajungând la 160 de milioane.

Una din cauzele care a dus la această situaţie este scăderea fertilităţii şi la accesul facil la ecografiile care dezvăluie sexul fătului. Astfel, mamele care nu doresc să aibă fete fac mult mai uşor avort.

 
Cifra şocantă pe care o va aduce ONU. Câţi oameni vor popula Pământul în 2100?

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close