Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă ALERTĂ din cauza virusului gripal. A suferit mutaţii genetice şi este rezistent la tratament. Peste 20 de copii au murit din cauza gripei

ALERTĂ din cauza virusului gripal. A suferit mutaţii genetice şi este rezistent la tratament. Peste 20 de copii au murit din cauza gripei

ALERTĂ din cauza virusului gripal. A suferit mutaţii genetice şi este rezistent la tratament. Peste 20 de copii au murit din cauza gripei
de O.P.    |    09 Ian 2015   •   07:26

În România a început sezonul gripei şi al bolilor virale. Medicii avertizează că, anul acesta, virusul gripal a suferit o mutaţie genetică care este rezistentă la tratament. 

Chiar şi cei prevăzători, care au făcut vaccinul anti-gripal se pot îmbolnăvi acum mai uşor. În Statele Unite ale Americii, peste douăzeci de copii au murit din cauza gripei. 

Mai mulţi părinţi şi-au adus copiii la camera de garda, după mai multe zile în care au făcut febră. Toţi se tem de epidemia de gripă care face deja victime în Europa şi America. Virusul e diferit de cel cunoscut, folosit în vaccinul antigripal.

Chiar şi cei care s-au vaccinat deja pot face boala. Cu toate acestea sunt puţini români care se vaccinează. Doar doi dintr-o sută au fost vaccinaţi, cu serul gratuit oferit de Ministerul Sănătăţii. Nici în farmacii vaccinul nu are mare căutare. Medicii se tem că virusul modificat ar putea da forme mai severe de gripă.

Cele mai multe cazuri, în ţara noastră, sunt cele de infecţii respiratorii, care afectează mai ales copiii.  La sfârşitul anului trecut, cifrele oficiale arătau aproape o sută de mii de infecţii, în toată ţara. Iar de la 1 ianuarie, numărul e în creştere.

Medicii spun noua tulpină de gripă poate fi periculoasă, iar vaccinul antigripal de anul acesta oferă doar o protecţie de 30 la sută. Şi în 2008 a existat o situaţie similară, când a apărut virusul A H1N1, care a provocat pandemia de "gripă porcină".

×
Subiecte în articol: virus gripal
Parteneri
Ultimele informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close