Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce poţi face când ai mâncat prea multe dulciuri. Nu te-ai fi aşteptat la un asemenea "leac"

Ce poţi face când ai mâncat prea multe dulciuri. Nu te-ai fi aşteptat la un asemenea "leac"

Ce poţi face când ai mâncat prea multe dulciuri. Nu te-ai fi aşteptat la un asemenea "leac"
25 Aug 2015   •   15:16

Tuturor ni se poate întâmpla să mâncăm, "fără să vrem", prea multe dulciuri. Ştim că excesul dăunează grav sănătăţii, dar există şi veşti bune. Există un remediu rapid pentru a elimina excesul de zahăr din organism.

Din păcate nu există o soluţie simplă, ca atunci când consumi prea multă sare, de exemplu, şi ţi se recomandă să bei apă pentru a o elimina din organism. 

Asta pentru că zahărul este foarte rapid absorbit în sânge, iar mare parte din efectele negative ale zahărului le simţim din cauza creşterii sau scăderii rapide a nivelului de glucoză din sânge. 

Singura situaţie în care excesul de zahăr NU este o problemă este în timpul unui antrenament intens fizic. Ai văzut un deal pe care îţi doreai mereu să alergi? Acum este momentul. Vrei să mergi 3 ore cu bicicleta? Fugi, cât mai repede! Activitatea fizică va folosi acea glucoză drept energie, înainte ca ea să se depună.

Acestea fiind spuse, dacă nu ai probleme grave de sănătate, o "evadare" în dulciuri din când în când nu are de ce să producă daune pe termen lung. Excesul zilnic este cel care dăunează cu adevărat.

×
Subiecte în articol: dulciuri zahar
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close