Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce să faci când nu mai ești atras sexual de partenerul tău 

Ce să faci când nu mai ești atras sexual de partenerul tău 

Ce să faci când nu mai ești atras sexual de partenerul tău 
27 Mar 2018   •   14:43

Jenna Birch, expertă în relații și sănatatea sexuală pentru HEALTH Magazine, este de multe ori abordată cu aceiași problemă: ce să fac dacă nu sunt atras sexual de partenerul meu? Experta povestește cazul unei cititoare, pe care o numește Amanda, și care se află intro relație cu un bărbat minunat, cu care se înțelege din toate punctele de vedere, însă de care nu se simte deloc atrasă. De cele mai multe ori, ea încearcă să evite să facă dragoste cu acesta sau să termine cât mai rapid actul. Dilema ei este dacă să rămână sau nu într-o relație lipsită de atracția sexuală.  

Specialista menționează că această problemă este foarte des întâlnită, fie că este vorba de o lipsă de atracție încă de la început sau pierderea dorinței sexuale după ceva timp de relație. Experții te sfătuiesc să iei următoarele măsuri, în cazul în care te confrunți cu această problemă: 

Determină dacă, și pentru cine simți o atracție sexuală: un libido scăzut poate indica probleme medicale. Anumite medicamente, anti-depresivele și pastilele contraceptive îți pot afecta dorința sexuală. 

Confruntă-te cu orice sentiment negativ pe care îl simți față de partener: lipsă unei atracții sexuale se dovedește de multe ori a fi psihologică, și nu fizică. Orice problemă pe care o ai față de partener poate duce la lipsa dorinței de a fi intim cu persoană de lângă. Cel mai bine este să te gândești la momentul în care ți s-a dus cheful, și să vezi dacă ai avut parte de vreo ceartă sau neînțelegere cu iubitul sau iubita în acea perioadă.  

Consideră posibilitatea ca încă să fii atras de un fost partener: de multe ori, poți fii încă legat de un fost iubit, iar în special când încă ești în contact cu acesta și a fost o relație pasională, legătură rămâne. Oameni diferiți stârnesc reacții diferite în viața ta, iar dacă ultima relație a fost una cu o atracție mare, poate fi greu să înlocuiești sentimentul.  

Spune-i partenerului cum să te excite: fii sincer cu partenerul tău în legătură cu ce îți dorești în dormitor. Poate motivul pentru care nu vrei să faci amor, este faptul că partenerul nu te satiface, iar acest lucru poate fi rezolvat printr-o simplă discuție, sau prin a î-i arăta exact ce să facă.   

Fii sincer cu partenerul tău: în cele mai multe cazuri, dacă nu ești atras sexual de partener, și acesta va simți că ceva este în neregulă. O coversație sinceră poate ajuta să seteze direcția relație. În ziua de astăzi, relațiile vin în multe forme, iar unele cupluri aleg să ducă o relație fără să fie implicate sexual, în timp ce altele consideră că fără aceasta parte, o relație sănătoasă nu poate exista. 

Sursă: HEALTH  

×
Subiecte în articol: parteneri
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close