Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Un nutriționist român dezvăluie care e cea mai eficientă și sănătoasă metodă de slăbit

Un nutriționist român dezvăluie care e cea mai eficientă și sănătoasă metodă de slăbit

Un nutriționist român dezvăluie care e cea mai eficientă și sănătoasă metodă de slăbit
Sursa foto: Foto: flickr.com
de S.T.    |    12 Iun 2016   •   14:05

Dietele din mass-media ne permit rezultate rapide, însă ce ar trebui să ne dorim de fapt nu este doar să slăbim mai multe sau mai puține kilograme, ci pur și simplu să adoptăm niște obiceiuri alimentare care să favorizeze și slăbirea corporală, afirmă nutriționistul Lygia Alexandrescu, citată de Agerpres.

„Formula unică a fiecărei diete este simplă: consumă mai puține calorii decât poate arde organismul și rezultatul este slăbirea. Nu este necesar să se administreze medicație pentru a avea rezultate mai bune, ci singurul lucru înțelept ar fi să se înceapă o schemă alimentară echilibrată și, ce e cel mai important, care poate și trebuie să fie urmată pentru tot restul vieții. Bineînțeles că există foarte puțini oameni care pot face acest lucru și de aceea adoptarea unei diete trebuie să aibă ca principal scop orientarea subiectului în direcția favorabilă schimbării modului de viață. O astfel de dietă trebuie practic să ne învețe să mâncăm sănătos și să ne ajute să realizăm și obiectivul legat de pierderea kilogramelor în plus”, precizează Lygia Alexandrescu.

Dieta hipoglucidică este cea mai în vogă în momentul de față, iar dieta hipolipidică a ocupat locul fruntaș în topul dietelor de la sfârșitul anilor '90.

„Cea mai recomandată este însă dieta bazată pe alimente bogate în nutrienți și sărace în energie (calorii)”, a firmă nutriționistul.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: nutritionist
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close