Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum calculezi câte calorii ai nevoie zilnic

Cum calculezi câte calorii ai nevoie zilnic

Cum calculezi câte calorii ai nevoie zilnic
17 Sep 2015   •   08:46
Aportul caloric ideal diferă de la persoană la persoană, de la obiectiv la obiectiv. Spre exemplu, o femeie cu un stil de viaţa sedentar are nevoie de mult mai putine calori zilnice decât o femeie care face zilnic sport câte o oră. Totodata, cine vrea să slabeasca va trebui, bineinteles, să scadă numarul caloriilor zilnice, spre deosebire de cine vrea sa-si mentina greutatea corporala.

Insa în ce limite se încadrează aportul caloric normal?

Nutritioniştii recomanda, pentru femei, ca numarul caloriilor introduse zilnic prin alimentatie sa se situeze intre 1.800 si 2.400, daca femeia in cauza nu vrea sa slabeasca. Insa de la 1.500 de calorii la 2.400 este o diferenta considerabila. Iar cea care vrea sa slabeasca se prea poate sa trebuiasca sa coboare aportul sub 1.500. Pe de alta parte, o persoana mica de inaltime care nu depune efort fizic are nevoie chiar de mai putine calorii decat limita inferioara.

Iata cum iti calcuzez propriul aport caloric, cel de care ai nevoie zilnic pentru a-ti mentine greutatea corporala!

Inmulteste greutatea ta cu 2. Numarul obtinut astfel inmulteste cu 12 (daca este sedentara) sau cu 15 (daca depui efort fizic moderat). Dupa acesti pasi obtii numarul de calorii de care ai nevoie zilnic, pentru a te mentine.
Continuarea pe lyla.ro

×
Subiecte în articol: calorii dieta nutritionisti
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close