Antena 3 Life Viață sănătoasă Fiole cu virusul unei boli mortale, extrem de contagioase, descoperite de FBI. Unde erau ţinute recipientele

Fiole cu virusul unei boli mortale, extrem de contagioase, descoperite de FBI. Unde erau ţinute recipientele

de O.P.    |    09 Iul 2014   •   08:24
Fiole cu virusul unei boli mortale, extrem de contagioase, descoperite de FBI. Unde erau ţinute recipientele

Poliţia federală americană (FBI) anchetează descoperirea la Washington a unor fiole care conţineau virusul variolei într-un depozit al Agenţiei americane pentru medicamente (FDA), au anunţat marţi autorităţile, citate de AFP.

Variola este o boală infecţioasă de origine virală, extrem de contagioasă, care poate fi mortală. Ea a fost eradicată graţie unui program mondial de vaccinare. Ultimul caz în Statele Unite datează din 1949, iar ultimul în lume a fost identificate în Somalia în 1977.

Fiolele erau etichetate "variolă" şi păreau să dateze din anii '50, a precizat Centrul federal pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) într-un comunicat.

Ele au fost găsite într-un colţ al unui depozit local, într-un laborator al FDA, situat la Bethesda, în apropiere de capitala americană.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close