Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Sfaturile nutriționiștilor pentru masa de Paște în timpul pandemiei

Sfaturile nutriționiștilor pentru masa de Paște în timpul pandemiei

Pentru că se apropie Sărbătoarea Paştelui, nutriţioniştii ne sfătuiesc ce să pregătim pentru masa de duminică, astfel încât ceea ce consumăm, după o perioadă în care am făcut mai puţină mişcare şi am fost izolaţi în casă, să nu ne afecteze sănătatea. Tradiţia trebuie respectată, dar cu atenţie mare la echilibrul alimentar din farfurie.

Sfaturile nutriționiștilor pentru masa de Paște în timpul pandemiei
Sursa foto: Foto: Facebook
18 Apr 2020   •   09:18

„Tradiţia clar trebuie să rămână una dintre componentele acestei perioade din punct de vedere alimentar, mâncăm carne de miel sau de ied, cozonacul, ouăle fac și ele parte din meniul acestor zile, diferită va fi doar cantitatea pe care o pregătim. Nu suntem mulți la masă, suntem doar familia apropiată și atunci a găti în exces nu are niciun sens în acest an cel puțin. Așadar, porțiile trebuie să fie mai mici și cantitatea pe care o gătim va fi mai mică”. spune nutriționista Ligya Alexandrescu.

„Dacă facem, de exemplu drob, vom avea mai multe verdețuri decât carne, în așa fel încât tot ce înseamnă sedentarism, lipsa de mișcare, să nu se vadă foarte mult, consumând alimente grase, prea multă carne și prea multă proteină animală. Sarea o putem înlocui cu sare potasică pentru a reduce tot ce înseamnă retenție hidrică. Cozonacul, dacă înainte făceam mai mulți acum ne limităm la unul sau doi, în funcție de cât de mare e familia, așa încât în a 3 -a zi de Paște să terminăm aceste produse. Nu multe ouă, multe legume, trebuie să însoțească fiecare fel al mesei. Există multe persoane care nu mănâncă carne de miel și atunci carnea de pui, curcan, la fel de gustoase vor ieși preparatele. Să nu uităm că mielul este un animal tânăr și carnea de animal tânăr are tendința să crească acidul uric. Echilibru și la masa de Paște, preparate tradiționale și multă, multă liniște în suflet”, mai spune specialista.

Sfaturile nutriționiștilor pentru masa de Paște în timpul pandemiei

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close