Antena 3 CNN Mediu Un brad de 115 ani a fost tăiat pentru târgul de Crăciun de la Viena | Activiștii de mediu: "Este inacceptabil"

Un brad de 115 ani a fost tăiat pentru târgul de Crăciun de la Viena | Activiștii de mediu: "Este inacceptabil"

Un brad vechi de 115 ani a fost tăiat din Italia pentru a fi dus la târgul de Crăciun de la Viena.

Un brad de 115 ani a fost tăiat pentru târgul de Crăciun de la Viena | Activiștii de mediu: "Este inacceptabil"
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2023   •   19:11

Un brad de 115 ani a fost tăiat în Italia și a fost dus la Viena pentru Crăciun. Decizia a fost luată de provincia Bolzano. Transportul arborelui vechi de secole, venit din Val di Tamersc din Parcul Natural Fanes-Sennes-Braies, a costat  44 de mii de euro.

Molidul, înalt de 28 de metri, a fost dus și amplasat în capitala Austriei, unde va fi împodobit oficial cu globuri și lumini pe 11 noiembrie. Costul operațiunii a ajuns la 44 de mii de euro, inclusiv transportul, relatează Corriere del Trentino.

"Este inacceptabil ca Provincia să distrugă astfel o viață naturală. Suntem cu toții  că un brad nu poate schimba soarta mediului, dar acest episod este simbolic pentru modul în care administrația consideră natura", a scris Argante Brancalion, președintele asociației Mediu și Sănătate, conform fanpage.it

Operațiunea a început pe 30 mai, când Guvernul Tirolei de Sud a dat instrucțiuni Agenției Provinciale a Proprietății de Stat să găsească arborele potrivit, alocând 44 de mii de euro pentru transport excepțional. Căutarea arborelui a fost coordonată de  Andreas Agreiter de la Compania Silvică a Agenției Provinciale a Proprietății de Stat.

Citește și: Țara în care femeile consumă mai mult alcool decât bărbații | Una din patru femei se îmbată în fiecare lună 

"Arborele trebuia să aibă ramuri laterale regulate, o înălțime între 25 și 28 de metri și o locație convenabilă din punct de vedere logic. Din cauza șantierelor de pe traseul spre Viena, bradul nu putea depăși nici măcar 3,5 metri lățime.

Când l-am găsit, l-am tăiat, legând cu grijă ramurile laterale de trunchi cu mâna, pentru ca atunci când va fi ridicat din nou să fie la fel de frumos ca acum", a explicat Andreas Agreiter de la Compania Silvică a Agenției Provinciale a Proprietății de Stat.

×
Subiecte în articol: brad de Craciun Viena
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close