Antena 3 CNN Opinii Pe când tăiatul unghiilor prezidenţiale în direct la TV?

Pe când tăiatul unghiilor prezidenţiale în direct la TV?

Pe când tăiatul unghiilor prezidenţiale în direct la TV?
06 Aug 2010   •   09:15

După ce a spart embargoul auto-impus asupra TVR cu o schimbare constituţională a conducerii, Traian Băsescu a decis să-şi aşeze fundul de câte ori are chef pe scaunul din piele pus la dispoziţie de contribuabili. Aşa ne-am pricopsit cu preşedintele Românicii în fiecare lună la tembelizor spunând tot felul de bazaconii în lupta sa seculară cu bogaţii şi mogulii din patria sa.

Mai nou, şeful statului a simţit nevoia să o dea şi în intimităţi. În locul unui răspuns ferm şi civilizat privind vizita sa la medic, primul om al ţării a ţinut să răspundă cu o poveste birjărească. Cică pe când vorbea cu un ministru, după ora zilnică de înot la care tot românul visează pe timp de criză şi caniculă, şi-a scăpat un beţişor pe invers în ureche.

Nici un alt şef de stat occidental nu şi-ar fi permis să vorbească în direct, la televiziunea publică, despre scobitul în ureche. Iar dacă întâmplarea este reală, ar fi fost mai fericit pentru Traian Băsescu să o facă uitată (e obişnuit, a trecut cu vederea multe lucruri din CV de-a lungul timpului). A le spune acum românilor rămaşi fără salarii şi pensii că nu mai eşti în stare să-ţi scoţi în mod corect apa din ureche după bălăcitul în piscină e ca şi cum le-ai proiecta flămânzilor filme cu bucate alese.

După ultimele apariţii la TVR, unde deja se simte ca acasă, e de aşteptat să vedem pe viitor un preşedinte care îşi taie în direct unghiile de la picioare, dacă se poate pe ziar, ca să pară popular şi să-şi continue şi vechiul război cu presa. În rest, îndemnurile la emigraţie, şuturile în fund trase profesorilor, războiul de faţadă cu băncile capitaliste se înscriu în lungul şir de fonfleuri pe care Traian Băsescu obişnuieşte să le verse firesc şi naturel în capul propriului popor.

Bogdan Pitaru

BĂSESCU ŞI BEŢIŞORUL DIN URECHE

×
Subiecte în articol: ureche Bogdan Pitaru TVR
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close