Antena 3 CNN Politică Anastase acuză PSD, UDMR şi PNL că nu doresc eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari

Anastase acuză PSD, UDMR şi PNL că nu doresc eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari

Anastase acuză PSD, UDMR şi PNL că nu doresc eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari
Sursa foto: parlamentul romaniei
17 Iun 2009   •   04:11

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, acuză PSD, UDMR şi PNL de tergiversarea lucrărilor în ceea ce priveşte proiectul de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, dar deputatul PSD Eugen Nicolicea o contrazice.

"După patru luni şi jumătate am constatat că au reuşit colegii de la Comisia de statut să îşi aprobe Regulamentul mult discutat, după care au trecut la proiectul referitor la Legea pensiilor. De fapt am sentimentul că buba aici e. Dumnealor care au invocat şi mi-au reproşat faptul că am depus un astfel de proiect. Dumnealor vor să îl blocheze. Ei nu înţeleg de ce ar trebui să renunţe la privilegiile lor, spus chiar aşa în mod explicit. Fac tot ce-i omeneşte posibil să tergiverseze", a declarat Roberta Anastase la ieşirea de la şedinţa Comisiei de statut.

Anastase a afirmat că parlamentarii PSD şi UDMR s-au arătat împotriva proiectului de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, iar preşedintele PNL Crin Antonescu, membru în Comisia de statut, a lipsit de la şedinţă. Astfel, Anastase a făcut un apel la liderii de grup şi de partide, în special la Mircea Geoană şi la Crin Antonescu, să aibă o discuţie în interiorul partidului pentru a veni cu o decizie politică pentru susţinerea proiectului, scrie Newsin.

Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, a respins acuzaţiile Robertei Anastase, declarându-se un susţinător al proiectului. "Asta e capacitatea dânsei de a înţelege. Eu personal sunt de acord cu acest proiect şi tot ce am făcut în cadrul Comisiei a dovedit că sunt între cei care fac lucrurile să meargă. Merit o bere!", a afirmat, zâmbind, Eugen Nicolicea

Şedinţa de marţi a Comisiei de statut s-a ţinut cu uşile închise, membrii Comisiei votând la începutul şedinţei ca presa să nu aibă acces.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close