Antena 3 CNN Politică Angel Tîlvăr condamnă atacurile rușilor asupra portului Reni: "Sunt nejustificate. MApN a monitorizat în timp real situația"

Angel Tîlvăr condamnă atacurile rușilor asupra portului Reni: "Sunt nejustificate. MApN a monitorizat în timp real situația"

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a condamnat duminică noile atacuri ale rușilor asupra portului Reni. 

de Georgiana Adam    |    03 Sep 2023   •   14:20

Demnitarul a mai spus că atacul aerian asupra portului ucrainean de la Dunăre nu a generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național.

"Condamn cu tărie atacurile îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina de către Federația Rusă. Aceste atacuri sunt nejustificate și în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar", a transmis ministrul Angel Tîlvăr, duminică, pe Facebook.

Demnitarul a mai anunțat că atacurile nu au pus în pericol malul românesc al Dunării.

"Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, în cursul nopții trecute, asupra infrastructurii portului Reni. 

În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României. 

Ministerul Apărării Naționale continuă, așa cum am precizat în repetate rânduri, implementarea măsurilor de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian, și a celor de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naționale și aliate", a precizat ministrul Apărării.

Atacul cu drone de duminică a vizat infrastructura portuară din regiunea Odesa. Au fost lansate 25 de drone, iar sistemul de apărare aeriană a reușit să doboare 25, au anunțat reprezentanții Forțele Aeriene ucrainene prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram.

Este vorba despre drone Shahed, de fabricație iraniană. Atacul a ținut peste trei ore, au mai anunțat ucrainenii. 

Dronele care nu au fost neutralizate au avariat infrastructura portuară din regiunea Odesa și au rănit doi civili, au precizat cei de la Forțele Aeriene ucrainene.

Ulterior, comandamentul militar din sudul Ucrainei a spus că a fost vizată "infrastructura civilă de pe Dunăre". Armata ucraineană a mai anunțat că în urma atacului a izbucnit un incendiu care a fost stins rapid.

Condamn cu tărie atacurile îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina de către Federația...

Publicată de Angel Tîlvăr pe Duminică, 3 septembrie 2023

×
Subiecte în articol: Angel Tîlvăr PSD Reni
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close