Antena 3 Politică Antonescu: Un preşedinte liberal nu e un avantaj pentru PNL

Antonescu: Un preşedinte liberal nu e un avantaj pentru PNL

de G.S.    |    23 Feb 2013   •   14:54
Antonescu: Un preşedinte liberal nu e un avantaj pentru PNL
Sursa foto: Foto: Agerpres

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, în plenul Congresului partidului, unde şi-a prezentat candidatura pentru un nou mandat, că obiectivul PNL de a câştiga la viitoarele alegeri Preşedinţia României nu va aduce un avantaj partidului în sensul favorizării acestuia.
   
"Câştigarea Preşedinţiei României şi alegerea unui preşedinte liberal în comportament, în atitudine, în filosofie constituţională nu va fi pentru PNL un câştig, aşa cum el a fost imaginat şi practicat până acum în România, în sensul că va exista la Cotroceni un preşedinte care să tragă sfori, să facă intrigi în favoarea PNL sau a unor politicieni din PNL, nu în sensul că va exista la Cotroceni un preşedinte care să iasă în campanie electorală şi să spună 'votaţi PNL' sau care să vină la următorul congres al acestui partid şi să spună 'cutare să fie preşedinte, cutare să nu fie', ci în sensul că abia atunci când un preşedinte cu o mentalitate liberală şi comportament liberal în raport cu Constituţia şi cu instituţiile politice va exista, abia atunci vom putea aşeza definitiv şi sănătos ceea ce înseamnă democraţie liberală parlamentară în România", a susţinut Crin Antonescu.
   
El a precizat că "secretul nu al succeselor, ci al eşecurilor" a fost în ultimii 20 de ani faptul că politicienii nu au reuşit să stabilizeze Parlamentul ca centru al vieţii democratice, conform Mediafax.
   
"Noi n-am reuşit să stabilizăm echilibrul puterilor, distincţia între instituţii, subordonarea Guvernului şi Executivului în general faţă de Parlament şi controlul Parlamentului", a mai susţinut preşedintele PNL, candidat la un nou mandat.
   
Liderul PNL a mai punctat faptul că PNL îşi va menţine sprijinul pentru USL până în 2016, la alegerile parlamentare, unde obiectivul liberalilor trebuie să fie acela de a obţine cel mai mare scor politic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close