Antena 3 CNN Politică Băsescu a explicat la Etno TV de ce plânge: Cum să nu lăcrimez când văd tricolorul? (VIDEO)

Băsescu a explicat la Etno TV de ce plânge: Cum să nu lăcrimez când văd tricolorul? (VIDEO)

Băsescu a explicat la Etno TV de ce plânge: Cum să nu lăcrimez când văd tricolorul? (VIDEO)
Sursa foto: Traian Bãsescu
10 Noi 2009   •   17:13

Şeful statului a explicat marţi, la televiziunea patronată de parlamentarul PDL Silviu Prigoană, de ce îi dau uneori lacrimile când aude de tricolor şi patriotismul unor români, fie ei civili sau soldaţi. Prezent la o emisiune a postului Etno Tv, preşedintele a făcut apologia patriotismului, criticând şi dând lecţii de gen politicienilor, moderatorilor, formatorilor de opinie, dar şi fostului dizident anticomunist, poetul Mircea Dinescu

?Patriotismul e una din valorile sfinte ale oricărui cetăţean. Nimic nu poate înlocui patriotismul. Doar dragostea de mamă e egală cu patriotismul. Dacă te uiţi la televiziuni auzi tot felul de politicieni, de moderatori care spun că le e ruşine că sunt români, sunt oameni care nu au valori. O să-ţi spun de ce eu lăcrimez de multe ori când văd tricolorul, când vezi militarul român în coşciug, căzut la datorie în Irak, Afganistan, am ajuns in cimitirele din Ungaria, cum să nu-ţi dea lacrimile când ştii că oamenii aceia au căzut acolo pentru libertatea poporului român sau pentru a altora, i-am făcut şi pe unguri liberi şi pe cehoslovaci. Când eram tânăr, nici acum nu sunt foarte bătrân, 12 ani în tinereţea mea am fost pe mare. Pe mare e o tradiţie pe navele româneşti, la răsăritul soarelui, ofiţerul ridică tricolorul la catarg şi îl coboară la asfinţit. Când îi lipseşte tricolorul de la catarg, marinarul îl pune acolo în suflet, pe timpul nopţii. E singura ta legătură cu ţara. Nu există ofiţer de cart, care în cartul lui să nu privească la catarg la intrare şi ieşire?, a declarat şeful statului.

DE CE PLÂNGE TRAIAN BĂSESCU


Băsescu s-a folosit de prilej pentru a mai arunca o săgeată şi în direcţia poetului Mircea Dinescu cu care a avut recent un conflict verbal la un miting electorale al PDL desfăşurat la Craiova. ?Am văzut un caraghios de poet, "da' ce pui tricolorul sub cap?". Nu, domnule poet, tricolorul îl pui în suflet?, a subliniat candidatul PD-L.


TRAIAN BĂSESCU, DESPRE MIRCEA DINESCU:



TRAIAN BĂSESCU ŞI PATRIOTISMUL


Episodul care a făcut celebre lacrimile lui Băsescu s-a întâmplat în precedenta campanie prezidenţială, când Theodor Stolojan s-a retras din cursa electorală pentru a-i preda ştafeta "înlăcrimatului" Traian Băsescu.

PRIMELE LACRIMI ALE LUI BĂSESCU: EPISODUL DRAGĂ STOLO




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lacrimi tricolor soldat
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close