Antena 3 Politică Crin Antonescu: Episodul Sorin Roşca Stănescu este încheiat. L-am asigurat pe premier de tot sprijinul liberalilor

Crin Antonescu: Episodul Sorin Roşca Stănescu este încheiat. L-am asigurat pe premier de tot sprijinul liberalilor

de G.S.    |    18 Mai 2013   •   14:55
Crin Antonescu: Episodul Sorin Roşca Stănescu este încheiat. L-am asigurat pe premier de tot sprijinul liberalilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că el consideră episodul Sorin Roşca Stănescu încheiat şi că l-a asigurat pe premierul şi liderul PSD Victor Ponta de tot sprijinul liberalilor, iar construcţia proiectului USL merge mai departe, conform Mediafax.
 
"Episodul Sorin Roşca Stănescu este unul încheiat, despre care s-a spus din toate părţile şi cu toate nuanţele tot ce trebuia spus. Noi v-am descris şi cred că a făcut-o şi Victor Ponta şi au făcut-o şi alţi colegii de ai noştri pe larg tot ceea ce era de spus. Eu despre acest caz nu mai am nimic de adăugat, cred că şi domnul Ponta v-a spus totuşi că avem şi altă treabă în România decât asta. S-a discutat, nu s-a băgat sub preş, fiecare a spus ce vrea, ce îl doare, ce trebuie să facem, ne-am înţeles, mergem mai departe", a afirmat Antonescu, la Romexpo, unde a fost prezent la Conferinţa naţională a TNL.
 
Liderul liberal a arătat că dialogul cu Ponta nu s-a concentrat pe subiectul Roşca Stănescu, ci pe cea a solidarităţii USL, iar premierului i s-au oferit toate asigurările că opiniile exprimate de senatorul liberal nu sunt şi ale partidului.
 
"Discuţia nu a fost în felul acesta, cum şi domnul Ponta a spus ieri. Nu Roşca Stănescu e problema, ci solidaritatea USL. Ori discuţiile dintre noi, dacă mă întrebaţi ce asigurări că anumite declaraţii pe care le-a făcut senatorul nostru nu ne reprezintă, nu le împărtăşim, ele au fost dezavuate şi public, că are în continuare tot sprijinul nostru ca premier, că e premierul nostru, nu al altcuiva, că tot ceea ce am construit până acum merge mai departe", a spus Antonescu.
 
El a adăugat că nu s-a certat cu Ponta, că nu trebuie interpretate discuţiile din ultimele zile ca "o luptă de cocoşi sau de ţapi".
 
"Nu e vorba ca pe un soi de skandenberg, de luptă de cocoşi, de luptă de ţapi, nu, e vorba de oameni care sunt parteneri, coechipieri, care am construit ceva foarte important împreună, de oameni care suntem raţionali", a afirmat Antonescu.
 
Antonescu a afirmat şi că nu consideră necesară modificarea protocolului USL pentru a include prevederi referitoare la excluderea din partidele membre a acelora care atacă guvernarea. "Protocolul USL este cât se poate de clar şi acoperitor în această privinţă. Important este să îl respectăm cu toţii şi este de datoria noastră, ca şi a celorlalţi colegi să facem ca aceste prevederi să fie respectate", a menţionat liderul PNL.
 
Întrebat dacă subiectul Roşca Stănescu va fi reluat luni la şedinţa USL, având în vedere că Ponta a cerut sancţionarea acestuia, Antonescu a spus că şedinţa va fi una uzuală, în care se vor discuta subiectele guvernării. "Luni este o zi normală, vom avea o întrunire obişnuită de început de săptămână pentru USL, o zi în care vom discuta subiectele uzuale, cele care ţin de guvernare", a spus liderul PNL.
 
Antonescu a arătat că în discuţiile din ultimele zile cu Ponta au fost abordate şi subiectele importante ale guvernării USL. "E vorba de lucruri fundamentale, care ţin de programul de guvernare, de agenda Guvernului, agenda Parlamentului, de modificarea Constituţiei, de regionalizare, de tot ceea ce înseamnă de fapt obiectul nostru de activitate", a mai spus liderul PNL.
 
Premierul Victor Ponta nu a făcut declaraţii presei la plecarea de la Romexpo, unde a participat la Conferinţa naţională de alegeri a PNL. "Acum e weekend şi vorbim luni", le-a spus el jurnaliştilor care îl întrebau despre problemele din USL legate de episodul Sorin Roşca Stănescu.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close