Antena 3 CNN Politică Deputatul Oajdea, propus pentru excluderea din partid de conducerea PDL

Deputatul Oajdea, propus pentru excluderea din partid de conducerea PDL

Deputatul Oajdea, propus pentru excluderea din partid de conducerea PDL
14 Iun 2010   •   12:53

 

Conducerea PDL a decis excluderea din partid a deputatului Daniel Oajdea care a  anunţat  în mod public că va vota în favoarea moţiunii de cenzură depusă de PSD+PC, care va fi dezbătută şi votată marţi în plenul reunit al Parlamentului, susţin surse democrat-liberale. Propunerea de excludere a fost adoptată în BPN cu 22 de voturi pentru şi 5 împotrivă. Purtătorul de cuvânt al PDL, Gheorghe Flutur a exclus posibilitatea ca un alt parlamentar democrat-liberal să voteze în favoarea moţiunii de cenzură a Opoziţiei, dar a avertizat că dacă alţi colegi vor imita comportamentul lui Oajdea, vor suferi sancţiuni similare.


Biroul Permanent Naţional (BPN) al PDL a decis să propună excluderea deputatului Daniel Oajdea din partid, a declarat Mircea Toader, arătând că decizia va fi luată de Consiliul Naţional de Conducere (CNC).

"Nu putem să fim de acord cu cei care îşi fac imagine pe seama partidului. De aceea propunerea de excludere a domnului Oajdea a fost înaintată forurilor superioare. Nu vom avea alte situaţii de acest gest. Dacă vom avea, vom fi fermi. Nu ne face plăcere. Noi înţelegem situaţia în care sunt parlamentarii noştri în această situaţie şi dificultatea explicării acestor măsuri de austeritate către propriul electorat, dar pe de altă parte am cerut sprijinirea acestor măsuri. Ca să poţi guverna o ţară, trebuie să poţi să te autoguvernezi şi să fim fermi. Parlamentarii PDL vor vota pentru respingerea moţiunii de cenzură a Opoziţiei", a declarat şi purtătorul de cuvânt al PDL, Gheorghe Flutur.

El a exclus posibilitate apariţiei unei noi defecţiuni de genul Oajdea în rândurile propriilor parlamentari.

?Este propunerea BPN pentru un parlamentar. Nu vom avea alte situaţii. Noi am avut mai multe discuţii şi am votat susţinerea măsurilor guvernului. PDL este pe poziţie, este nevoie de fermitate? reiterat Flutur, precizând totodată că Oajdea a fost invitat astăzi la şedinţa BPN, dar acesta nu a venit.

Nu a fost cazul, dar PDL rămâne ferm. Dacă va exista un astfel de caz sunt convins că unitatea de măsură va fi aceeaşi? a mai arătat Flutur.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, duminică, că va susţine în BPN al PDL excluderea din partid a lui Daniel Oajdea, arătând că acesta "nu a înţeles ce înseamnă să-ţi asumi responsabilitatea în momente dificile".

Ea a arătat că, în condiţiile în care Daniel Oajdea s-a manifestat ferm împotriva partidului, anunţând că va vota moţiunea de cenzură, acesta "nu mai poate să facă parte din această echipă".

"Personal, voi susţine excluderea din partid a domnului Oajdea. Părerea mea este că el nu înţelege ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă a partidului de guvernământ. Domnul Oajdea este la primul mandat, este un parlamentar tânăr, care nu a înţeles ce înseamnă să-ţi asumi responsabilitatea în momente dificile", a precizat Sulfina Barbu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sprijin
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close