Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu îl contrazice pe Ludovic Orban: Guvernul a decis că vaccinul anti-COVID rămâne gratuit

Florin Cîțu îl contrazice pe Ludovic Orban: Guvernul a decis că vaccinul anti-COVID rămâne gratuit

Premierul Cîțu a făcut, luni, declarații, de la conferința cu prefecții din teritoriu. Acesta a contrazis declarațiile făcute, cu câteva ore mai devreme, de liderul PNL, Ludovic Orban, care a spus că vaccinul anti-COVID ar putea fi contra cost, în viitor.

Florin Cîțu îl contrazice pe Ludovic Orban: Guvernul a decis că vaccinul anti-COVID rămâne gratuit
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    24 Mai 2021   •   16:31

"Vreau să ne asigurăm că românii sunt vaccinați că să nu avem probleme cu alte tulpini: India, Anglia șamd. Dar trebuie să schimbăm puțîn strategia și să învățăm din ce a mers bine până în aceste zile.", le-a transmis premierul Cîțu prefecților.

"A mers foarte bine când am făcut acele maratoane. Este clar că e nevoie de astfel de acțiuni în fiecare oraș din țară, pentru că se pare că acolo avem cel mai mare succes.

Trebuie să ducem vaccinul mai aproape de cetățeni. Avem rezultate bune dacă ne uităm la orașe, zonele urbane. Dar dacă ne uităm la zona rurală, rezultatele nu sunt la fel de bune.

Am văzut câțiva primari care au venit cu câteva sugestii bune, poate învățăm de la ei câte ceva. Dar trebuie să va implicați cu toții, că vaccinul să fie disponibil tuturor românilor.

Și aici vreau să fac o clarificare: vaccinul gratuit. Pentru că vaccinul în România este gratuit și rămâne gratuit. Nu există nicio discuție în Guvernul României de a schimbă lucrurile. Deja avem comenzi făcute pentru a continua campania. și în toamnă, și anul viitor, pentru că nu știm cât va dura pandemia.", a precizat Cîțu.

Orban anunţă că vaccinul anti-COVID s-ar putea plăti

Vaccinul anti-COVID ar putea să nu mai fie gratuit, a anunţat, luni, premierul Ludovic Orban.

Vaccinarea anti-COVID pentru persoanele care nu sunt considerate vulnerabile ar putea fi făcută contracost, ca în cazul gripei, spune președintele PNL, Ludovic Orban.

"Și așa... noi organizăm vaccinarea gratuită. Statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup.

Dar până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea de gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi", spune Ludovic Orban.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close