Antena 3 CNN Politică Grupurile parlamentare au făcut împărţeala la Camera Deputaţilor

Grupurile parlamentare au făcut împărţeala la Camera Deputaţilor

Grupurile parlamentare au făcut împărţeala la Camera Deputaţilor
18 Dec 2008   •   18:52

Grupurile parlamentare au convenit algoritmul după care vor fi împărţite funcţiile din Biroul Permanent al acestui for legislativ.
Social-democraţii vor beneficia de două locuri de vicepreşedinte, un post de secretar şi unul de chestor. Potrivit unor surse parlamentare, cele două posturi de vicepreşedinte sunt vizate de Valeriu Zgonea şi Adrian Nastase, iar calitatea de secretar va reveni Danielei Popa, liderul PC.
În tabăra PD-L , lui Ioan Oltean i-a revenit funcţia de vicepreşedinte, democrat-liberalii urmând să mai primească o funcţie de secretar şi înca una similară pentru primele patru sesiuni legislative. De asemenea, în ultima sesiune legislativă, PD-L-ului îi va reveni şi un post de chestor, pentru care este vehiculat numele lui Gheorghe Albu.
Liberalii vor fi şi ei reprezentati, la nivelul Biroului Permanent, printr-un post de vicepreşedinte care va fi ocupat, cel mai probabil, de Bogdan Olteanu, de un secretar în persoana lui Dan Motreanu şi printr-un post de chestor pentru care grupul a convenit să fie Mihai Voicu.
Minorităţile vor fi reprezentate de un secretar, în ultimele patru sesiuni legislative, iar UDMR va avea un chestor în persoana lui Kelemen Hunor.
Restul numelor care vor fi convenite pentru funcţiile rămase vor fi hotărâte de către grupurile parlamentare ale PD-L PSD şi minorităţi, înainte de şedinţa de plen de mâine dimineaţă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: grupuri parlamentare Bogdan Olteanu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close