Antena 3 CNN Politică Guvernul va lua o decizie privind indemnizaţia pentru mame după consultări cu grupurile parlamentare

Guvernul va lua o decizie privind indemnizaţia pentru mame după consultări cu grupurile parlamentare

Guvernul va lua o decizie privind indemnizaţia pentru mame după consultări cu grupurile parlamentare
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Dec 2010   •   12:33

Membrii Cabinetului Boc se întâlnesc pe parcursul zilei de luni cu reprezentanţii grupurilor parlamentare ale Coaliţiei de guvernare, pentru a discuta despre indemnizaţia pentru creşterea copiilor. Decizia privind cuantumul şi perioada de acordare a acesteia se va lua după aceste întâlniri, în cadrul şedinţei de Guvern programată să înceapă la ora 19:00.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş şi cel al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, s-au întâlnit la ora 13:00 cu liderii grupului parlamentar al UNPR.  La ora 14:00, membrii Guvernului au început consultările cu parlamentarii UDMR, iar la ora 15:00 se vor întâlni cu cei ai minorităţilor.

La ora 18:00 este programată o şedinţă cu grupul parlamentarilor PDL, urmând ca la ora 19:00 să aibă loc o şedinţă de Guvern în care se va lua o decizie finală.

Liderii UNPR, la finalul consultărilor


Liderii Coaliţiei au convenit, duminică seară, ca perioada de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului să fie menţinută la doi ani. Luni dimineaţă, preşedintele Traian Băsescu a fost prezent la şedinţa Coaliţiei de la Palatul Victoria, unde s-a discutat inclusiv despre varianta finală a indemnizaţiei de creştere a copilului şi proiectul de buget pe anul viitor.

Băsescu le-a amintit guvernanţilor de constrângerile bugetare

Potrivit unor surse citate de Mediafax, preşedintele Traian Băsescu le-a spus membrilor Coaliţiei, în şedinţa de luni, că resursele bugetare nu permit ca perioada de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului să fie menţinută la doi ani şi a sugerat că această durată ar trebui redusă la un an.

"Preşedintele a arătat că actualele constrângeri bugetare nu permit menţinerea la doi ani a perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru copii şi a sugerat că ar trebui redusă la un an", au declarat sursele precizate.   

La şedinţa de luni, liderii Coaliţiei nu au luat nicio decizie în ceea ce priveşte limita maximă a indemnizaţiei. Ministrul Muncii a pledat în continuare pentru reducerea la un an a perioadei în care se acordă indemnizaţia pentru copii, în timp ce UDMR a transmis că acceptă diminuarea limitei maxime a indemnizaţiei de la 3.400 lei la sub 2.500 lei, dar cu menţinerea perioadei de acordare la doi ani.



×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close