Întâlnirea dintre Băsescu şi Schulz: "Palatul dumneavoastră este mai frumos decât al meu"

de O.P.    |    31 Oct 2012   •   12:47
Întâlnirea dintre Băsescu şi Schulz: "Palatul dumneavoastră este mai frumos decât al meu" Foto: Mediafax
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la începutul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu preşedintele PE, Martin Schulz, că apreciază şi mai mult vizita acestuia pentru faptul că a fost în ţară, dovedind astfel "interes pentru ce se întâmplă cu românii".

"Faptul că aţi fost în ţară este un lucru care mă face să apreciez şi mai mult vizita dumneavoastră, pentru că este un semn de interes pentru ce se întâmplă cu românii", i-a spus preşedintele Băsescu preşedintelui Parlamentului European.

De asemenea, Martin Schulz a arătat că întâlnirea cu preşedintele Băsescu este una importantă, chiar dacă cei doi oficiali se întâlnesc şi la reuniunile Consiliului European. "Acolo uneori suntem de acord, alteori nu, dar cu siguranţă suntem de acord cu accesul României în Schengen", a afirmat Schulz.

Şeful statului i-a răspuns că românii îi sunt recunoscători liderului PE pentru sprijinul acordat României şi pentru înţelegerea realităţilor din ţara noastră.

Martin Schulz a ţinut şi să remarce frumuseţea Palatului Cotroceni. "Palatul dumneavoastră de aici este mai frumos decât cel pe care îl am eu la Bruxelles", a spus liderul PE. "Vă mulţumesc, dar nu este al meu, este al poporului român", i-a răspuns preşedintele Băsescu râzând.

Preşedintele PE a participat marţi alături de premierul Victor Ponta la inaugurarea staţiei de epurare a apelor din oraşul Bumbeşti Jiu, după care s-a deplasat la Târgu Jiu, unde, împreună cu primarul oraşului şi prefectul judeţului, alături de alţi oficiali ai autorităţilor locale, a vizitat operele brâncuşiene. Acesta a fost însoţit pe parcursul vizitei sale de ministrul mediului, Rovana Plumb şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Parteneri
x close