Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă merg la Bruxelles să convingă Comisia Europeană să ne acorde clemenţă pe deficit

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă merg la Bruxelles să convingă Comisia Europeană să ne acorde clemenţă pe deficit

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă merg la Bruxelles pe 1 septembrie, acolo unde urmează să se întâlnească cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a o convinge să permită României să depăşească plafonul de deficit bugetar.

de Vasile Marcu    |    25 Aug 2023   •   14:51

În prezent, plafonul de deficit bugetar este stabilit în prezent la 4,4%, însă premierul Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă îşi doresc să depăşească 5% pentru a avea mai mulţi bani de cheltuit până la sfârşitul anului.

Cei doi lideri ai coaliţiei de guvernare merg împreună pentru a dat cât mai multă credibilitate modificărilor şi planului de măsuri fiscale pe care îl au în vedere, un plan deja anunţat Comisiei Europene pentru că la începutul săptămânii, Marcel Ciolacu s-a văzut cu şefa Comisiei Europene la Atena.

Înainte de vizita celor doi lideri, la Bruxelles vor merge trei miniştri.

Ministrul Muncii, ministrul Finanţelor şi ministrul Fondurilor Europene vor fi primii care pleacă la Bruxelles pe 28 august, atunci când vor încerca să discute şi despre PNRR, dar şi despre modificările la legea pensiilor speciale.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close