Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moțiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul zero Ghinea!"

Marcel Ciolacu: "PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moțiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul zero Ghinea!"

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a reacţionat după ce moțiunea simplă intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”, inițiată de social democrați a fost respinsă.

Marcel Ciolacu: "PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moțiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul zero Ghinea!"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    15 Iun 2021   •   16:17

Marcel Ciolacu a apreciat că PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul de astăzi şi că, de fapt, din punct de vedere regulamentar moțiunea a trecut. 

„PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moțiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul ZERO Ghinea! Adevărul este că, regulamentar, moțiunea a trecut! În sală, au fost consemnate 139 de voturi pentru și doar 126 contra!

Disperați, politicienii puterii au adunat și voturile de pe tabletă, deși această modalitate este permisă doar în cazul actelor normative.  Aceasta este o ilegalitate gravă pentru care, dacă la guvernare ar fi fost PSD, acum procurorii ar fi descins deja la Parlament!

„Toţi cei care îl susțin prin furt pe Ghinea vor răspunde în faţa legii”

Nu vom tolera ca această gașcă de hoți, care vrea să-și bage în buzunare 2 miliarde de euro pe consultanța din PNRR, să fraudeze votul legal dat azi în sala de ședință!

Toți cei care încearcă prin furt să-l țină în continuare în scaun pe Ghinea ca să deturneze miliarde din banii europeni vor răspunde în fața legii", a spus Marcel Ciolacu. PNL și USR-PLUS le demonstrează azi românilor că noua politică este de fapt politica de pe vremea Robertei Anastase.

Acum 11 ani, erau gata să pună din pix oricâte voturi pentru a nenoroci milioane de pensionari.

Azi, sunt capabili să inventeze voturi pe tabletă pentru a ține în funcție un zombi politic capabil să facă praf cel mai important plan de redresare a țării cu fonduri europene", a spus Marcel Ciolacu.

Camera Deputaților a respins moțiunea simplă intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”, inițiată de PSD. În favoarea moțiunii au votat 143 de deputați, 171 împotrivă , iar unul s-a abținut.

Anunțul a fost făcut de președintele de ședință, Cristina Prună, vicepreședinte USR al Camerei Deputaților Rezultatul a fost contestat de social-democrați.

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close