Antena 3 CNN Politică Moțiunea simplă împotriva Ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost respinsă

Moțiunea simplă împotriva Ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost respinsă

Moțiunea simplă împotriva Ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost respinsă în Parlament. Procedura a fost inițiată de parlamentarii USR și Forța Dreptei.

Moțiunea simplă împotriva Ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost respinsă
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Sanatatii
de Georgiana Adam    |    20 Sep 2023   •   12:26

Dezbaterile au avut loc luni, în Parlament, iar miercuri a fost dat votul, în Camera Deputaților. Moțiunea împotriva ministrului Sănătăţii a fost respinsă, cu 161 de voturi împotrivă.

Au fost 89 voturi pentru și 15 abțineri.

Moţiunea simplă se numește „Ministrul Rafila – turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale”. Documentul a fost semnat de zeci de deputaţi USR şi de la Forţa Dreptei. 

Inițiatorii demersului au cerut plecarea ministrului Alexandru Rafila din funcția de ministru al Sănătății. Acesta a fost acuzat de starea proastă a spitalelor din România, că a distrus Planul de Cancer și că a tăiat finanţarea din PNRR pentru proiectul unui centru de transplant la Cluj-Napoca.

În moțiune s-a mai amintit despre PNRR, locurile pentru marii arși din spitalele din România, serviciile judeţene de ambulanţă, dar și despre averea ministrului Sănătății.

"Nu am văzut nicio urmă de bună credinţă din partea iniţiatorilor (...) nicio idee concretă pentru a îmbunătăţi sănătatea românească (...) Consider că datoria mea nu este de a vă răspunde în aceeaşi manieră, ci de a răspunde cetăţenilor", a declarat, luni, în timpul dezbaterilor, ministrul Alexandru Rafila, în plenul Parlamentului.

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close